Ce este coronavirus și cum te poți proteja?

Covid-19, boala care a fost declanșată în China de către un virus din familia coronavirusurilor a generat panică la nivel mondial datorită vitezei de răspândire și a numărului mare de persoane afectate. Panica nu ajută la nimic, informarea corectă și măsurile de prevenție însă ne pot ajuta mult mai mult în această perioadă. Pentru că nu există încă un vaccin, singurul mijloc de apărare al nostru rămâne creșterea imunității.

Ce este Covid-19?

Este o boală declanșată de un virus din familia coronavirușilor care nu a mai fost întâlnit până acum. Ca orice alt coronavirus, provine de la animale. Majoritatea persoanelor infectate inițial lucrau sau frecventau piața en-gros Huanan din centrul orașului Wuhan.

Care sunt simptomele bolii?

Coronavirusul poate provoaca pneumonie. Bolnavii suferă de tuse, febră și dificultăți de respirație. În cazuri grave, când persoanele infectate suferă deja de alte afecțiuni sau sunt în vârstă și foarte slăbite, organele pot intra în colaps și survine moartea. Pentru că este vorba despre un virus, antibioticele sunt ineficiente. Medicamentele anti-virale nu funcționează. Singura armă de luptă împotriva bolii este un sistem imunitar puternic.

3 metode etodele de creștere a imunității recomandate de mamprenoare

1. Terapia Bowen este un aliat pe care te poți baza ca să scapi de imunitatea scazută. Bowen iti vine in ajutor in sezonul rece, prin protocolul ei special pentru ridicarea imunității!

Parcurgând doar câteva ședințe de terapie Bowen, sistemul tău imunitar va deveni mai rezistent în fața îmbolnăvirilor și va putea accelera procesul de refacere. Bowen este o terapie potrivită pentru toate vârstele, de la bebeluși până la bunici.

Când să mergi la Bowen?! În general înainte de a avea orice simptom de gripă și după ce a trecut, pentru o refacere rapidă. La Cluj-Napoca puteți găsi cei mai buni terapeuți Bowen la Zem Center – Centrul de Terapii Complementare deschis de către Lia Valendorfean.

2. Alimentația sănătoasă, unde minim 50% din fiecare masă să fie crudă (salate de legume și fructe) ne recomandă Iulia Broscoi-Health Coach. Iulia ne recomandă somn atât care are nevoie organismul, recuperați în weekend dacă nu reușiți să dormiți suficient în timpul săptămânii și limitați dulciurile și lactatele.

Dacă nu aveți timp de gătit sănătos și sunteți din Cluj-Napoca, vă recomandăm să comandați mâncare sănătoasă, gătită cu materie primă de la producătorii locali din zonă de către Nicole Zsigmond Jurj de la Bucătăria Zen.

Iulia ne recomandă zilnic vitamina C, iar iubitoarele de uleiuri esentiale vă recomandă uleiul esențial de lămâie pentru că este natural și se asimilează mai ușor de către organism. Recomandarea Laurei este 1 picătură de ulei esențial de lămâie amestecată cu o linguriță de miere. Puteți să vă faceți în fiecare dimineață o limonadă delicioasă, amestecați însă puternic, nu depășiți doza recomandată și beți repede, uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă.

Dacă vorbim despre alimentație sănătoasă și vitamine, ar trebui să luăm în calcul și un super-aliment de pe plaiurile noastre: cătina. Kinga Bernadette Bădeanca de la BDK Cătina Bio recomandă sucul de cătină sau amestecul de cătină cu miere. Sunt bombe de vitamine care au efect de întărire a organismului.

3. Amestec de uleiuri esențiale cu dublu efect: de creștere a imunității și de dezinfectare.

Larisa Pop de la eArome.ro ne recomandă următorul amestec:

  • Scorțișoară
  • Cuișoare
  • Portocală
  • Eucalipt
  • Rozmarin

Folosiți :

în difuzor – în 40 ml apă, combinați uleiurile de mai sus în cantitate de 3+3+6+3+3. Cantitățile pot fi ajustate în funcție de contextul individual. Difuzați timp de 30 de minute în încăperea închisă, lăsați 15 minute, apoi aerisiți pentru a permite uleiurilor reziduale să iasă și să fie înlocuite cu aer proaspăt.
în inhalatorul personal – îmbibați fitilul din bumbac al inhalatorului cu uleiurile de mai sus în cantitate de 2+2+4+2+2.
în produse pentru curățenie –într-o găleată, amestecați 4 litri de apă cu 50 ml oțet alb și 30 picături din amestecul de mai sus. Folosiți pe suprafețe neporoase, pe care ați testat în prealabil rezistența lor la uleiuri esențiale.

Atenționări:

Acest amestec nu este potrivit pentru copii. A nu se folosi pe pielea copiilor (datorită în principal uleiului esențial de scorțișoară, care e contraindicat a fi folosit pe pielea copiilor mai mici de 5-6 ani). A nu se difuza în încăperi în care sunt copii mai mici de 2 ani (puteți difuza când aceștia nu sunt în încăpere și apoi aerisiți bine încăperea).
Acest amestec este destinat folosirii prin inhalare și pentru curățenie. Vă recomandăm să nu îl folosiți pentru aplicare cutanată.

Pe lângă creșterea imunității organismului, cele mai bune măsuri împotriva acestui virus rămân spălatul des pe mâini și evitarea pe cât posibil a locurilor aglomerate.

Sănătate multă tuturor!

Alina Bota 

Fondator Mamprenoare

Devino MAMPRENOARE

Vino într-o comunitate dinamică de femei antreprenor

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE