Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezintă

Monica Pintican, Medic Pediatru

Platforma mamprenoare.eu adună la un loc afaceri din toate domeniile și din toate colțurile țării. Prin intermediul acestor interviuri dorim să vă prezentăm antreprenorul care stă în spatele afacerii cu ideile, satisfacțiile, dar și provocările sale, mai ales în această perioadă de criză.

Bun venit alături de Mamprenoare!Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?

Numele meu este Monica Pintican, sunt medic pediatru și îmi desfășor activitatea în cadrul unor centre medicale (Medicover, Medsan, Medstar) din Cluj-Napoca, fac parte dintr-un proiect de prevenție a diabetului zaharat de tip 2, programul “În-Cerc”, care se desfășoară în școlile din Cluj –Napoca, adresandu-se copiilor supraponderali sau obezi, cu vârstă cuprinsă între 10 și 12 ani, și activez în cadrul echipei de medici Peditel, care oferă sfaturi medicale prin telefon părinților din țară și din străinătate.

Cum ți-a venit ideea acestei profesii?

Visul de a deveni medic a prins rădăcini încă din scoală gimnazială, din dorință de a fi aproape de oameni și a ajuta cât de mult posibil. În ce privește pediatria pot spune că m-a ales ea pe mine, în timpul facultății de medicină, când am făcut primul stagiu pe o secție de pediatrie și mi-am dat seama că nu aș putea să fac altceva la fel de bine.

Ideea de a munci pe cont propriu a apărut în timpul rezidențiatului de pediatrie, când, din dorința de a mă dezvolta cât mai mult din punct de vedere profesional, participând la diverse cursuri de formare profesională, am realizat că astfel aș putea pune mult mai bine în practică aceste cunoștinte pe care le acumulez și pentru că îmi doream să fac mai mult decât să tratez copilași bolnavi, adică mi-am propus să mă axez pe partea de prevenție și de educație medicală, atât de deficitare la noi în țară.

Ce servicii oferi și cui te adresezi?

Serviciile pe care le ofer constau în consultații de pediatrie generală pentru copii cu vârstă cuprinsă între 0-18 ani, iar formarea ca educator perinatal și consilier în alăptare îmi permite să ajut părinții atunci când se confruntă cu dificultăți legate de îngrijirea sau alăptarea bebelușului. Pentru consultațiile de pediatrie pacienții mă găsesc în cadrul centrelor medicale cu care colaborez, ofer și consultații la domiciliu sau în mediul online pe platformele Atlas, Doxtar și Doclandia.

Cu ce vii tu diferit pe piață?

Nu stiu dacă e tocmai diferit, aș spune mai degrabă că e firesc că în profesia pe care am ales-o să am răbdare, să ascult, să înțeleg, să empatizez cu părintele care vine la mine cu o problema sau cu o îngrijorare legată de copil. Merg pe ideea că doar o bună colaborare și comunicare intre medic și părinte poate avea că rezultat găsirea unei soluții corecte sau stabilirea tratamentului potrivit pentru copil.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor?

Cea mai mare satisfacție vine din faptul că pot să aleg proiectele în care mă implic și îmi pot organiza singură programul, în cea mai mare parte a timpului. Faptul că în afara de consultațiile de pediatrie pe care le ofer, am susținut de-a lungul anilor și cursuri de alăptare, puericultura și workshopuri pentru părinți și copii supraponderali sau obezi, reprezintă de fapt marea mea mulțumire, pentru că astfel reușesc să informez corect din punct de vedere medical un părinte, putând fi prevenite numeroase afecțiuni de care un copil se poate îmbolnăvi și, nu în ultimul rând, pot fi schimbate mentalități greșite în ce privește creșterea și îngrijirea unui copil.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză?

Cea mai mare provocare a fost să depășesc perioada de anxietate de la începutul pandemiei, generată de teama de necunoscut și grija pentru cei dragi. Cele mai bune lecții le-am primit tot de la micii mei pacienți, pe care îi văd mult mai bine adaptați perioadei și adesea mai responsabili decât adulții în ce privește respectarea regulilor de igienă, trecând peste nevoia lor de a interacționa cu colegii de grădiniță sau de scoală. Chiar daca traversăm o perioadă dificilă, cred că este un bun moment să apreciem mai mult ce avem, să fim mai responsabili și să ne sunăm mai des prietenii și rudele, pentru a trece mai ușor peste această etapă.

Ce ai făcut diferit în această perioadă de criză?

În această perioadă de criză am lucrat mult mai mult online, ocazie cu care am conștientizat necesitatea și utilitatea telemedicinei. Chiar dacă nu putem rezolva orice problemă cu ajutorul telemedicinei, pentru că nu putem înlocui astfel un consult față în față, pentru părinți aceasta variantă poate fi de un real ajutor. Indiferent în ce oraș, țară sau continent se află, părinții pot primi sfaturi medicale avizate pentru a gestiona anumite probleme de sănătate ale copilului la domiciliu și pot afla în ce situație consultul medical este absolut necesar.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Să aibă încredere în ele și să nu renunțe ușor la visurile lor. Cred că e mai bine să încerci și să nu reușești, decât să rămâi cu incertitudinea “Cum ar fi fost dacă?”.

Mamprenoare.eu își propune să reunească într-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare și networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate în mod profesionist și pot fi găsite ușor după domeniul de activitate sau localitate.
Copyright @2016 - 2023 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu