Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezinta: Monica Pintican, Medic Pediatru

Platforma mamprenoare.eu aduna la un loc afaceri din toate domeniile si din toate colturile tarii. Prin intermediul acestor interviuri dorim sa va prezentam antreprenorul care sta in spatele afacerii cu ideile, satisfactiile, dar si provocarile sale, mai ales in aceasta perioada de criza.

Bun venit alaturi de Mamprenoare!

Cum te numesti, de unde esti si ce afacere ai? 

Numele meu este Monica Pintican, sunt medic pediatru si imi desfasor activitatea in cadrul unor centre medicale (Medicover, Medsan, Medstar) din Cluj-Napoca, fac parte dintr-un proiect de preventie a diabetului zaharat de tip 2, programul “In-Cerc”, care se desfasoara in scolile din Cluj –Napoca, adresandu-se copiilor supraponderali sau obezi, cu varsta cuprinsa intre 10 si 12 ani, si activez in cadrul echipei de medici Peditel, care ofera sfaturi medicale prin telefon parintilor din tara si din strainatate.

Cum ti-a venit ideea acestei profesii? 

Visul de a deveni medic a prins radacini inca din scoala gimnaziala, din dorinta de a fi aproape de oameni si a ajuta cat de mult posibil. In ce priveste pediatria pot spune ca m-a ales ea pe mine, in timpul facultatii de medicina, cand am facut primul stagiu pe o sectie de pediatrie si mi-am dat seama ca nu as putea sa fac altceva la fel de bine. Ideea de a munci pe cont propriu a aparut in timpul rezidentiatului de pediatrie, cand, din dorinta de a ma dezvolta cat mai mult din punct de vedere profesional, participad la diverse cursuri de formare profesionala, am realizat ca astfel as putea pune mult mai bine in practica aceste cunostinte pe care le acumulez si pentru ca imi doream sa fac mai mult decat sa tratez copilasi bolnavi, adica mi-am propus sa ma axez pe partea de preventie si de educatie medicala, atat de deficitare la noi in tara.

Ce servicii oferi si cui te adresezi?

Serviciile pe care le ofer constau in consultatii de pediatrie generala pentru copii cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani, iar formarea ca educator perinatal si consilier in alaptare imi permite sa ajut parintii atunci cand se confrunta cu dificultati legate de ingrijirea sau alaptarea bebelusului. Pentru consultatiile de pediatrie pacientii ma gasesc in cadrul centrelor medicale cu care colaborez, ofer si consultatii la domiciliu sau in mediul online pe platformele Atlas, Doxtar si Doclandia.

Cu ce vii tu diferit pe piata? 

Nu stiu daca e tocmai diferit, as spune mai degraba ca e firesc ca in profesia pe care am ales-o sa am rabdare, sa ascult, sa inteleg, sa empatizez cu parintele care vine la mine cu o problema sau cu o ingrijorare legata de copil. Merg pe ideea ca doar o buna colaborare si comunicare intre medic si parinte poate avea ca rezultat gasirea unei solutii corecte sau stabilirea tratamentului potrivit pentru copil.

Care a fost cea mai mare satisfactie a ta ca antreprenor?

Cea mai mare satisfactie vine din faptul ca pot sa aleg proiectele in care ma implic si imi pot organiza singura programul, in cea mai mare parte a timpului. Faptul ca in afara de consultatiile de pediatrie pe care le ofer, am sustinut de-a lungul anilor si cursuri de alaptare, puericultura si workshopuri pentru parinti si copii supraponderali sau obezi, reprezinta de fapt marea mea multumire, pentru ca astfel reusesc sa informez corect din punct de vedere medical un parinte, putand fi prevenite numeroase afectiuni de care un copil se poate imbolnavi si, nu in ultimul rand, pot fi schimbate mentalitati gresite in ce priveste cresterea si ingrijirea unui copil.

Care a fost cea mai mare provocare a ta in aceasta perioada de criza?

Cea mai mare provocare a fost sa depasesc perioada de anxietate de la inceputul pandemiei, generata de teama de necunoscut si grija pentru cei dragi. Cele mai bune lectii le-am primit tot de la micii mei pacienti, pe care ii vad mult mai bine adaptati perioadei si adesea mai responsabili decat adultii in ce priveste respectarea regulilor de igiena, trecand peste nevoia lor de a interactiona cu colegii de gradinita sau de scoala. Chiar daca traversam o perioada dificila, cred ca este un bun moment sa apreciem mai mult ce avem, sa fim mai responsabili si sa ne sunam mai des prietenii si rudele, pentru a trece mai usor peste aceasta etapa.

Ce ai facut diferit in aceasta perioada de criza?

In aceasta perioada de criza am lucrat mult mai mult online, ocazie cu care am constientizat necesitatea si utilitatea telemedicinei. Chiar daca nu putem rezolva orice problema cu ajutorul telemedicinei, pentru ca nu putem inlocui astfel un consult fata in fata, pentru parinti aceasta varianta poate fi de un real ajutor. Indiferent in ce oras, tara sau continent se afla, parintii pot primi sfaturi medicale avizate pentru a gestiona anumite probleme de sanatate ale copilului la domiciliu si pot afla in ce situatie consultul medical este absolut necesar.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Sa aiba incredere in ele si sa nu renunte usor la visurile lor. Cred ca e mai bine sa incerci si sa nu reusesti, decat sa ramai cu incertitudinea “Cum ar fi fost daca?”.

Mamprenoare.eu isi propune sa reuneasca intr-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare si networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate in mod profesionist si pot fi gasite usor dupa domeniul de activitate sau localitate.

Devino MAMPRENOARE

Vino într-o comunitate dinamică de femei antreprenor

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE