Afacerile clujencelor: Loredana Cristina Murgu, Remedius San

Potrivit ultimului studiu KeysFin, „Antreprenoriatul feminin, un deceniu de provocări. Era 4.0“, peste 500.000 de femei sunt implicate în prezent în afaceri, în calitate de acționari în companii active pe piața din Romania. În Cluj-Napoca există în acest moment aproximativ 27.000 de afaceri cu acționariat feminin, însă majoritatea afacerilor fac parte din categoria microintreprinderilor.

În contextul actual al pandemiei și având în vedere perspectiva unei crize economice mondiale generată de pandemie, ne-am propus să cunoaștem cât mai multe femei antreprenor din Cluj-Napoca și să încurajăm astfel clujenii să susțină afacerile femeilor din comunitate.

Cum va numiti, ce afacere aveti si unde va gasim?

Ma numesc Loredana Cristina Murgu lucrez ca si kinetoterapeut si sunt administratotul firmei REMEDIUS SAN, scopul nostru este de a veni in ajutorul pacientilor cu afectiuni ale aparatului locomotor prin programe individualizate de kinetoterapie si masaj medical, ne deplasam la domiciliul pacientilor neavand momentan un punct fix de lucru si ne puteti gasi pe facebook.

Spuneti-ne 5 cuvinte care va reprezinta.

Responsabilitate, Corectitudine, Perseverenta, Devotament, Sociabilitate.

Cum v-a venit ideea acestei afaceri? Este un vis mai vechi sau a aparut ca o oportunitate? 

De mica am fost fascinata de anatomie, la terminarea liceului m-am inscris la facultatea de Educatie Fizica si Sport sectia kinetoterapie, iar dupa terminarea facultatii am inceput sa lucrez ca si kinetoterapeut.

Cum a fost debutul in antreprenoriat? Cine v-a sustinut la inceput de drum?

Lucram la un cabinet privat cu PFA si treptat am inceput sa am pacienti inafara cabinetului. Atunci am hotarat ca cea mai optima varaianta pentru mine ar fi sa imi deschid propriul cabinet, insa statul in loc sa te ajute mai degraba iti pune o gramada de piedici, ulterior fiind nevoita sa raman cu activitatea in deplasare la domiciliul pacientilor. Am ajuns pana aici datorita sustinerii familiei mele.

Cum a evoluat afacerea de-a lungul timpului? Ce v-a ajutat cel mai mult sa cresteti?

Am inceput sa am din ce in ce mai multi pacienti, in continuare ramanand in deplasari la domiciliul; ei au fost cei care m-au ajutat sa cresc fiind recomandata mai departe de catre acestia.

Faceti parte din organizatii profesionale, grupuri de sustinere? Cum v-au sprijinit acestea cresterea afacerii?

Momentan nu fac parte din nici o organizatie profesionala.

Cat de implicata sunteti in afacerea dvs? Cate ore pe zi munciti? Aveti o echipa alaturi sau sunteti singura?

Sunt foarte implicata in ceea ce fac. Numarul de ore este in functie de numarul de pacienti/cereri. Aveam o echipa, insa pademia a facut ca lucrurile sa mearga intr-o alta directie, momentan lucrand singura si ajutata de sotul meu la nevoie, fiind si el kinetoterapeut.

Cum reusiti sa imbinati viata de antreprenor cu cea de familie?

Momentan destul de usor, probabil aceasta parere o sa se schimbe dupa ce o sa apara si copiii in viata mea.

Ce inseamna succesul pentru dvs? Cum va vedeti afacerea peste 10 ani? Dar peste 20? 

Succesul din punctul meu de vedere consta in a avea o echipa pe viitor, in continua crestere, pe care sa ma pot baza, incat sa aducem zambete si sperante cat mai multor oameni cu diferite afectiuni.

Cui va adresati cu produsele si serviciile dvs? Va adresati exclusiv clujenilor sau piata dvs este nationala/internationala? 

Momentan ma adresez exclusiv persoanelor din Cluj, Floresti, Baci si Dezmir.

Credeti ca v-a ajutat faptul ca afacerea dvs este in Cluj-Napoca? Cum v-a ajutat asta? 

Nu consider ca in acest domeniu locul unde ne desfasuram activitatea are vreo relevanta, deoarece oamenii care au nevoie de ajutor sunt in toate colturile lumii.

Va ajuta in afaceri faptul ca sunteti femeie sau simtiti ca este un handicap? 

Prefer sa fiu neutra, desi uneori primul impact al pacientilor cu probleme de deplasare este scepticismul acestora (eu fiind o persoana nu tocmai inalta cu o inaltime de 1.58 m), asta pana la inceperea sedintei de recuperare.

Care credeti ca sunt motivele pentru care majoritatea afacerilor femeilor romance sunt microintreprinderi?

Cred ca femeile care decid si se hotarasc sa isi deschida o afacere sunt mai precaute.

Cum v-a afectat pandemia? Ce ati invatat in aceasta perioada? 

Numarul pacientilor s-a micsorat, iar anumite contracte am fost nevoiti sa le suspendam in aceasta perioada. In schimb am invatat ca respectarea pauzei de masa este foarte importanta 🙂

Ce mesaj aveti pentru femeile de afaceri din Cluj-Napoca?

Sa nu renunte la visul lor.

Devino MAMPRENOARE

Vino într-o comunitate dinamică de femei antreprenor

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE