Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezinta: Maria Magdalena Maftei, Everyn - Anima Holidays

Platforma mamprenoare.eu aduna la un loc afaceri din toate domeniile si din toate colturile tarii. Prin intermediul acestor interviuri dorim sa va prezentam antreprenorul care sta in spatele afacerii cu ideile, satisfactiile, dar si provocarile sale, mai ales in aceasta perioada de criza.

Cum te numesti, de unde esti si ce afacere ai? 

Sunt Maria Magdalena Maftei, sunt din Iasi si anul trecut m-am intors din Italia pentru a deschide agentia de turism Everyn - Anima Holidays.

Cum ti-a venit ideea acestei afaceri? 

Anima Holidays a luat fiinta ca urmare a unei idei pe care am luat-o in familie, din nevoia de a gasi o sursa de venit pentru membrii familiei in prezent, dar si pentru a lasa o mostenire celor doua fetite ale noastre. Fetitele noastre au crescut in Italia, insa pentru noi Romania este ACASA si ne doream un business care sa uneasca aceste doua patrii ale noastre. Turismul mi s-a parut cea mai buna idee, Italia este o destinatie turistica pentru multi romani, iar Moldova noastra merita promovata.

Ce produse si servicii oferi si cui te adresezi?

Agenția Anima Holidays Everyn ofera programe turistice personalizate si experientiale cu caracter cultural, activ, montan, balneare si de divertisment, incercand sa sensibilizeze si sa responsabilizeze pe toti partenerii sai in următoarele direcții:

- prezervarea calităţii mediului înconjurător

- promovarea patrimoniului cultural și natural

- racordarea la normele și standardele europene privind calitatea vieţii care trebuie să fie insoţită de revitalizarea, în modernitate, a unor moduri de vieţuire tradiţionale.

Noi ne adresam pietei Romaniei si a Italiei. Punctul forte al firmei noastre il constituie oferta de servicii turistice unice in mediului turistic din Italia si din Romania, si care in prezent nu exista la alti concurenti directi sau indirecti. Mai concret, venim cu foarte multe oferte locale care ies din oferta clasica a unei agentii de turism. Ne petrecem foarte mult timp cautand astfel de oferte si facand parteneriate cu antreprenorii locali din turism care vin cu oferte noi si interesante.

Profilul clientului potential este tipul de persoana educata, deschisa si orientata spre nou, cu o dorinta puternica de a explora destinatii diferite de cele obisnuite, cu natura salbatica, cultura si viata autentica. Le propunem clientilor nostri o intoarcere in timp si spatiu la radacinile istorice ale culturii, artei, naturii, gastronomiei, sportului etc.

Tipul de pachet „slow” propus este destinat unui turist modern transformat intr-un consumator sofisticat, interesat in special in trairea unor experiente care ofera emotii si satisfactii, practicarea turismului de nisa, de tip experiential, Romania si Italia avand avantajul de a reuni pe teritoriul sau aproape toate formele de turism si ofertele complementare ale acestuia.

Cu ce vii tu diferit pe piata? 

In aceasta perioada caracterizata de un consum de masa ridicat, unde toate agentiile abunda de oferte all-inclusive in destinatiileturistice traditionale, noi am introdua pe piata din România un nou concept în turism si anume turismul experiențial, care merge dincolo de călătoria propriu - zisă și care inseamnă o creștere psihologică și culturală a călătorului. Turismul experiențial înseamnă emoție, meditație, practică, învățare, senzații, relații umane, distracție, aventură.

Care a fost cea mai mare satisfactie a ta ca antreprenor?

Cea mai mare satisfactie ca antreprenor este cresterea personala accelerata. In calitate de antreprenor trebuie sa stii de toate, iar daca nu stii sa inveti despre tot, sa relationezi eficient si sa te adaptezi ca niciodata la orice conditii si la orice situatii.

Care a fost cea mai mare provocare a ta in aceasta perioada de criza?

Cea mai mare provocare in perioada creata de pandemia de coronavirus a fost obligativitatea renuntarii la toate programele turistice in curs pe care le pregatisem cu mai bine de jumatate de an inainte. Entuziasmul si dorinta de a pune in practica si de a folosi in mod eficient investitia materiala si psihica din ultimii doi ani, au fost efectiv puse la zid de restrictiile si decretele la nivel mondial. Increderea in fortele proprii a fost oarecum pusa la incercare de acest eveniment major pe care nu l-am considerat in nici un moment al planificarii afacerii.

Ce ai facut diferit in aceasta perioada de criza pentru a supravietui?

Asa cum spuneam mai devreme cresterea si dezvoltarea personala a fost ceea ce mi-a permis ca in aceasta perioada sa pun in aplicare ceea ce am invatat in anii anteriori si sa profit de aceasta pauza pentru a finaliza parte din proiectele incepute si neterminate.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Sfaturi nu am, am invatat ca nu e bine sa dai sfaturi nimanui, ci doar sa impartasesc din experienta mea. Mamprenoarele ar trebui sa aiba incredere maxima in ele insele si sa se organizeze in afacere asa cum face o closca cu puii ei , asa cum face o mama cu copiii ei sa caute permanent solutii de rezolvare a problemelor, sa se dezvolte in permanenta si sa nu renunte in nici un caz la visele si proiectele in care crede.

Mamprenoare.eu isi propune sa reuneasca intr-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare si networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate in mod profesionist si pot fi gasite usor dupa domeniul de activitate sau localitate. Antreprenoarele prezente pe platforma se pot conecta intre ele, pot face parteneriate si au acces la o serie de resurse de educatie antreprenoriala.

Devino MAMPRENOARE

Vino într-o comunitate dinamică de femei antreprenor

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE