Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezinta: Andra Badiu, Avocat

Platforma mamprenoare.eu aduna la un loc afaceri din toate domeniile si din toate colturile tarii. Prin intermediul acestor interviuri dorim sa va prezentam antreprenorul care sta in spatele afacerii cu ideile, satisfactiile, dar si provocarile sale, mai ales in aceasta perioada de criza.

Cum te numesti, de unde esti si ce afacere ai? 

Ma numesc Badiu Andra și profesez ca avocat in Cluj-Napoca.

Ti-ai dorit intotdeauna sa devii avocat? 

Da, a fost visul meu dintotdeauna să devin avocat. Desigur, în mintea mea avocații aveau viața din serialul Ally McBeal. Realitatea este însă foarte diferită de ceea ce îmi imaginam eu că înseamnă avocatura. E mai puțin glamour și mai multă hârțogărie.

Ce servicii oferi si cui te adresezi?

Ofer servicii specifice profesiei, cum ar fi: consultanță, redactări contracte, reprezentare în fața instanțelor si a autorităților publice, înființări sau modificări de persoane juridice. Serviciile mele se adresează atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice, însă recunosc că încerc să mă orientez mai mult înspre ceea ce înseamnă consultanță juridică pentru societăți comerciale.

Cu ce vii tu diferit pe piata? 

În prezent încerc să creez o structură formată din profesioniști ale căror servicii sunt de asemenea orientate înspre societăți comerciale (experți contabili, experți în probleme de mediu, în securitate, marketing, resurse umane etc.) care să vină în sprijinul afacerilor în așa fel încât să permită antreprenorilor să se ocupe de dezvoltarea afacerii propriu-zise, fără a simți povara birocratică a acesteia. Colaborarea strânsă dintre cei care ajută la administrarea afacerii cred că e esențială acum.

Care a fost cea mai mare satisfactie a ta ca profesionist?

Faptul că am avut (și am în continuare) ocazia să fiu utilă celor din jur în momentele în care au avut nevoie, făcând ceea ce îmi place. Deși e un domeniu considerat de majoritatea persoanelor monoton, plictisitor, de neînțeles din pricina termenilor de specialitate, pe mine mă pasionează teribil de tare.

Care a fost cea mai mare provocare a ta in aceasta perioada de criza?

Să îmi mențin optimismul pentru perioada ce va urma. Avocatura depinde foarte mult de sănătatea financiară a pieței. Iar faptul că în România este încă un domeniu conservator din foarte multe puncte de vedere, nu ajută deloc.

Ce ai facut diferit in aceasta perioada de criza?

Îmi permit o mică glumă: mi-am făcut semnătură electronică. Eu eram oricum și înainte de această criză o susținătoare înflăcărată a muncii remote, online, de acasă. Din acest punct de vedere nu am suferit. De altfel, sper să începem cu toții să înțelegem că munca prin intermediul mijloacelor electronice ar putea reprezenta o soluție la criza permanentă de timp cu care ne confruntăm, în primul rând din pricina statului în trafic. Desigur, efectele benefice ar putea să apară inclusiv în raport cu protejarea mediului. În această perioadă s-a confirmat impactul major pe care deplasările noastre cu mijloacele de transport de orice fel îl au asupra calității aerului și nu numai.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Să rămână profesionistele desăvârșite care s-au dovedit a fi până acum și să nu se oprească niciodată din perfecționare și reinventare. Cred și sper că aceste calități vor face întotdeauna diferența dintre cei care vor fi OK indiferent de context și cei care vor fi dați la o parte.

Mamprenoare.eu isi propune sa reuneasca intr-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare si networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate in mod profesionist si pot fi gasite usor dupa domeniul de activitate sau localitate. Antreprenoarele prezente pe platforma se pot conecta intre ele, pot face parteneriate si au acces la o serie de resurse de educatie antreprenoriala.

Devino MAMPRENOARE

Vino într-o comunitate dinamică de femei antreprenor

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE