Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezinta: Tania Puscarau, Tanna Atelier

Platforma mamprenoare.eu aduna la un loc afaceri din toate domeniile si din toate colturile tarii. Prin intermediul acestor interviuri dorim sa va prezentam antreprenorul care sta in spatele afacerii cu ideile, satisfactiile, dar si provocarile sale, mai ales in aceasta perioada de criza.

Cum te numesti, de unde esti si ce afacere ai? 

Numele meu este Tania Puscarau, sunt din Reghin, de langa Tg Mures si am un mic atelier unde producem genti, rucsaci, gentute pentru fetite, rucsacei pentru copii si alte accesorii din piele naturala. Magazinul meu online se numeste www.tanna.ro, de unde vine si numele brandului Tanna Atelier.

Cum ti-a venit ideea acestei afaceri? 

Ideea unei afaceri cu genti mi-a venit in urma cu mai multi ani, pornind de la nevoia de genti din piele naturala in miniatura pentru fetitele mele. Intre timp, cererea pentru modele in marime naturala, a venit oarecum natural, mamicile carora ma adresam la acel moment au tranformat ideea de gentute pentru fetite in seturi mama fiica si ulterior genti pentru femei. Nu mi-am propus sa fac genti pentru femei, unele aspecte au venit pe parcurs.

Ce produse si servicii oferi si cui te adresezi?

In acest moment, aprox 40% din productia din atelier se adreseaza celor mici, prin rucsaceii personalizati cu nume si diferite imagini dragalase pentru copilasi, aceste produse fiind recomandate de noi ca fiind utile pentru mersul la gradinita. Din cele 60 procente ramase jumatate merg catre rucsaci pentru adulti si jumatate catre genti. Cred ca serviciul care ne diferenteaza fata de alte ateliere de marochinarie este faptul ca lucram serii mici, personalizarea fiecarui produs este posibila datorita faptului ca ne dorim sa cream genti unice pentru personalitatea fiecarei femei. Ne adresam femeii moderne de azi, cu venit mediu, care isi doreste calitate la un pret decent. Lucram cu adaosuri mici, vindem la pret de producator, nu prin intermediari, ci direct prin propriul site si pagina de facebook.

Cu ce vii tu diferit pe piata?

Cred ca ne diferentiaza faptul ca venim pe piata cu produse de calitate la preturi medii, produse unicate, produse personalizate. De asemenea, lucram doar cu piele naturala, accesorii de calitate si acest lucru se reflecta in faptul ca clientele revin cu drag. Avem consultant dedicat care discuta cu fiecare clienta nevoile ei, dorintele, pentru a finaliza o comanda exact asa cum si-a imaginat-o clienta noastra.

Care a fost cea mai mare satisfactie a ta ca antreprenor?

Una din cele mai mari satisfactii este sa-mi vad produsele purtate pe strada. Gandul ca acel produs poarta amprenta mainilor mele , precum si o parte din gandurile, dorintele mele, energia pozitiva, ma face sa-mi doresc sa intru in fiecare zi in atelier cu dorinta si nerabdare.

Care a fost cea mai mare provocare a ta in aceasta perioada de criza?

Cred ca cea mai mare provocare a ultimelor luni a fost sa continuam, sa nu ne oprim. Cred ca am luat cea mai buna decizie, aceea de a continua sa merg in atelier, sa nu aduc panica fetelor angajate din atelier, prin oprirea activitatii, increderea pe care am vrut sa le-o insuflu, ca totul va fi bine. Cred cu tarie ca ca lucrurile bune se intampla in perioadele de stagnare si regres. Intotdeuna, cand suntem in plin sezon de comenzi, nu avem timp pentru a crea lucruri noi, nu avem timp pentru a face multe din lucrurile pe care ni le-am propus. Eu, in aceste doua luni (martie-aprilie) am vrut sa scot tot ce e mai bun din mine si sa continui sa creez, cu convingerea ca timpul este de partea mea.

Ce ai facut diferit in aceasta perioada de criza pentru a supravietui?

Am facut o campanie de reduceri, astfel nu am oprit activitatea din atelier, am ajuns in mai multe case (in mainile mai multor cliente) care cu siguranta se vor intoarce la noi in perioadele bune ce vor urma, am creat produse noi, am folosit combinatii noi de piele la produse mai vechi, pe care altfel nu am fi avut timp niciodata aproape sa le facem.

M-am ocupat de magazinul online mai bine, am inceput campanii de SEO, am facut ordine in atelier, am pozat mai multe genti, am gandit un plan de marketing online pentru perioada ce va veni. Nu in ultimul rand, am muncit in atelier, cot la cot cu angajatele, pentru a ne putea onora comenzile la timp.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Sa creada in visul lor, sa munceasca fara sa-si stabileasca termene concrete pentru a ajunge sus. Nu exista o reteta clara pentru succes. Ceea ce merge azi nu e sigur ca va merge bine si maine. Sa incerce sa fie originale, nu inseamna ca daca o afacere merge la cineva, poate merge si la ele. De multe ori, creierul unei afeceri e insasi persoana care o are.

Mamprenoare.eu isi propune sa reuneasca intr-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare si networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate in mod profesionist si pot fi gasite usor dupa domeniul de activitate sau localitate. Antreprenoarele prezente pe platforma se pot conecta intre ele, pot face parteneriate si au acces la o serie de resurse de educatie antreprenoriala.

Devino MAMPRENOARE

Vino într-o comunitate dinamică de femei antreprenor

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE