Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezintă

Nicole Zsigmond Jurj, Bucătăria Zen

Platforma mamprenoare.eu adună la un loc afaceri din toate domeniile și din toate colțurile țării. Prin intermediul acestor interviuri dorim să vă prezentăm antreprenorul care stă în spatele afacerii cu ideile, satisfacțiile, dar și provocările sale, mai ales în această perioadă de criză.

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?

Sunt Nicole Zsigmond Jurj, sunt din Cluj Napoca și Bucătăria Zen este proiectul meu de suflet, un delivery de mâncare sănătoasă și plina de arome, ca la mama acasă.

Cum ți-a venit ideea acestei afaceri?

Sunt o gurmandă, fiecare amintire a mea, de acasă sau din călătorii, a fost mereu însoțită de gusturi, culoare, mirodenii. Pentru mine mâncarea este emoția care unește trupul cu sufletul, care te ține conectat la prezent, e sentimentul de acasă, de familie, de apartenenţă și dăruire.

Copil fiind, am avut noroc de o bunică și o mamă extrem de inventive, care puteau încropi o masă rapidă și gustoasă din mai nimic. Așa cum e în Ardeal de când mă știu, oricine ne călca pragul era poftit la masă, și împărțeam tot ce era prin cămară sau prin frigider, o farfurie de ciorbă, un gulaș aromat sau o simplă pită cu slănină și roșii proaspete. E drept că aveam o gradină plină cu tot felul, ceapă verde și crocantă, roșii zemoase și dulci, vinete dolofane, verdețuri și pui care zburătăceau liberi prin ogradă.

Am continuat să trăiesc prin simțuri și prin gust, să leg călătoriile și evenimentele speciale din viață de o friptură suculentă, de o salată colorată sau de pâinea cu crustă crocantă și miez moale și pufos pe care le-am gustat în diferite locuri și ocazii. Pe de altă parte, am avut parte de un copil alintat și mofturos, care mânca puține lucruri și a fost și este o mare provocare pentru mine să vin cu idei creative, gustoase și sănătoase în același timp, zi de zi. Așa s-a născut Bucătăria Zen, idee cu idee, din dorința de a oferi gusturi și emoții în farfurie.

Ce produse și servicii oferi și cui te adresezi?

Pregătim cu drag masă de prânz cu livrare la domiciliu, la birou, la școală sau la grădiniță pentru toți cei care doresc o masa gustoasă, sănătoasă, diferită în fiecare zi. Avem zilnic un meniu clasic, un meniu vegetarian sau o salată Zen, depinde de ce ți-e poftă. Toate sunt complete și complexe, astfel încât să satisfacă și foamea și nevoile nutriționale.

Cu ce vii tu diferit pe piață?

Cred cu tărie că totul este energie, și fiecare ingredient iți hrănește și trupul și sufletul. Așa că prefer să colaborez cu producători locali care știu că pun pasiune și dragoste în munca lor, știu că ne sunt alături și ne susținem reciproc, aleg să folosesc ambalaje biodegradabile pentru că îmi doresc să păstrăm planeta vie pentru noi toți și să ne protejăm sănătatea, iar meniurile sunt concepute astfel încât să respectăm sezonalitatea fiecărui ingredient și să beneficiem de energia lui maximă. Pentru că suntem doi bucătari pasionați și plini de fantezie, meniurile noastre sunt adunate de peste tot din lume, inedite și savuroase.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor?

Mă bucur în fiecare zi când un client ne mulțumește pentru masă. Când hotăraște să-și facă un abonament săptămânal. Când ne trimite un prieten care gustă doar pentru că a auzit de noi, și apoi revine aproape zilnic. Dar cel mai mult mă bucur când mă sună mămicile fericite și mulțumite că puiuții lor au mâncat cu poftă și ele au câștigat puțin timp liber să-l petreacă cu cei dragi și nu robotind prin bucătărie. Evident, n-am să uit niciodată prima livrare a Bucătăriei Zen, la conferința mamprenoarelor din Cluj-Napoca, unde am primit peste 100 de complimente și am câștigat primii noștri clienți care ne sunt alături și acum.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză?

Închiderea temporară a birourilor, a școlilor și grădinițelor, clienții noștri principali. Pandemia ne-a redus drastic activitatea, dar am ales să rămânem prezenți, vizibili și optimiști pentru clienți și pentru comunitate. Avem abonamente săptămânale, nu lăsăm oamenii flămânzi, continuăm să fim aici pentru că ei să poată sta liniștiți acasă.

Ce ai făcut diferit în aceasta perioadă de criză pentru a supraviețui?

Am calculat că ne putem permite să supraviețuim o scurtă perioadă, am comunicat cald și uman cu toți partenerii că suntem prezenți și atenți și-i așteptăm, iar în restul timpului ne-am implicat în proiecte de susținere a celor care sunt acum în linia întăi. Am inițiat o campanie prin care, alături de români generoși și implicați de pretutindeni, am livrat Serviciului de Ambulanţă din Cluj-Napoca peste 600 de meniuri, câte 30 zilnic, să le fim alături în clipele grele, când sunt departe de familiile lor pentru a fi alături de noi.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Le mulțumesc că sunt aproape. Comunitatea aceasta e satul acela de care e nevoie că să crești un copil, sau un vis, sau o afacere. Le doresc să fie puternice, să aibă încredere în instinctele lor și să rămână alături unele de altele și de cei dragi. Am învățat și vom mai învăța multe în această criză, dar pentru mine cea mai importantă lecție este aceea că a avea grijă de tine înseamnă să te gândești cu grijă și la ceilalți.

Mamprenoare.eu își propune să reunească într-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare și networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate în mod profesionist și pot fi găsite ușor după domeniul de activitate sau localitate.
Copyright @2016 - 2023 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu