Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezinta: Kelemen Kinga, abcDeutsch

Platforma mamprenoare.eu aduna la un loc afaceri din toate domeniile si din toate colturile tarii. Prin intermediul acestor interviuri dorim sa va prezentam antreprenorul care sta in spatele afacerii cu ideile, satisfactiile, dar si provocarile sale, mai ales in aceasta perioada de criza.

Cum te numesti, de unde esti si ce afacere ai? 

Mă numesc Kelemen Kinga, sunt din Tg Mureș și sunt cofondatoarea Școlii de limbi străine, abcDeutsch.

Cum ti-a venit ideea acestei afaceri? 

După ce am absolvit Facultatea de Geografie cu specializarea dublă geografie- O limbă străină - germană, am început să activez în domeniul turismului. Pasionată de turism, de la începutul activității mele ca agent de turism mă bătea gîndul să îmi deschid propria agenție de turism după ce dobândesc experiența necesară. Toate bune și frumoase, însă cum treceau anii, am realizat că sunt prea mulți factori de care depinde reușita unei agenții și am renunțat la idee, continuând activitatea ca agent de turism.

Fiind tânără și plină de energie, căutam și alte resurse prin care să mai câștig un ban în plus, de aceea în timpul meu liber am început să dau meditații de germană.

După aproape 10 ani de activitate în turism am simțit că a venit timpul pentru o schimbare radicală, astfel încât împreună cu o prietenă am început să ne gândim mai serios la ideea de afacere. Așa s a născut ideea de a deschide o școală de limbi străine.

Ce produse si servicii oferi si cui te adresezi?

Școala noastră de limbi străine oferă mai multe tipuri de servicii. Pe lângă traduceri autorizate germană-romană, organizăm cursuri de limbi ( germană, engleză, franceză, română) atât pentru adulții cât și pentru copiii, în grupuri sau individual, iar în vacanța de vară organizăm taberele bilinguale mai ales pentru clasele primare.

Cu ce vii tu diferit pe piata? 

La noi pe primul loc este cursantul și nevoile lui. Încercăm să fim ghidul lui în procesul de învățare și ne străduim ca drumul lui să fie mai practicabil și mai ușor. Programa și metoda de predare sunt personalizate conform cerințelor fiecărui cursant. Cursurile sunt organizate în grupuri mici și într-un mediu familiar.

Care a fost cea mai mare satisfactie a ta ca antreprenor?

Încă de la început am optat pentru o creștere și dezvoltare treptată în firmă, tot ce am realizat până acum este din eforturi proprii, fără ajutor financiar din exterior. Ca antreprenor, asta îmi dă încredere în sine și puterea de a merge mai departe chiar și în perioade grele.

Care a fost cea mai mare provocare a ta in aceasta perioada de criza?

Poate cea mai mare provare pentru mine era să accept situația de față și faptul că cineva a preluat controlul asupra lucrurilor.

Ce ai facut diferit in aceasta perioada de criza pentru a supravietui?

Evident, ca fiecare antreprenor, primul lucru era să găsim soluțiile pentru a continua activitatea. Având în vedere domeniul nostru de activitate, am mutat cursurile pe platformele online. Pe plan personal mi-am dat seama că este foarte important să îmi păstrez calmul și să nu mă las influențată de avalanșa de informații care mă bombardau online. Astfel încât am început să mă gândesc la noi soluții și oportunități de a dezvolta firma și totodată să dedic timp și pentru a învăța lucruri noi.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

În orice perioadă trebuie să ne păstrăm optimismul și încrederea în sine, să găsim soluțiile optime atât pe plan profesional cât și pe plan personal.

Mamprenoare.eu isi propune sa reuneasca intr-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare si networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate in mod profesionist si pot fi gasite usor dupa domeniul de activitate sau localitate. Antreprenoarele prezente pe platforma se pot conecta intre ele, pot face parteneriate si au acces la o serie de resurse de educatie antreprenoriala.

Devino MAMPRENOARE

Vino într-o comunitate dinamică de femei antreprenor

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE