Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezinta: Alina Bota, LevelUp.Vision

Platforma mamprenoare.eu aduna la un loc afaceri din toate domeniile si din toate colturile tarii. Prin intermediul acestor interviuri dorim sa va prezentam antreprenorul care sta in spatele afacerii cu ideile, satisfactiile, dar si provocarile sale, mai ales in aceasta perioada de criza.

Cum te numesti, de unde esti si ce afacere ai? 

Sunt Alina Bota, sunt nascuta in Hunedoara, de-a lungul anilor am locuit in Timisoara, Cluj Napoca si Bucuresti, in acest moment locuiesc in Belgia. Afacerea mea este o firma de training si branding online care se numeste LevelUp Vision.

Proiectul meu de suflet este Mamprenoare, comunitatea mamelor antreprenor pe care am dezvoltat-o in ultimii 4 ani.

Cum ti-a venit ideea acestei afaceri?

LevelUp Vision s-a nascut din pasiunea mea pentru predat si s-a dezvoltat si pe partea de branding online pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor nostri.

Sunt economist de meserie, cred ca as fi putut sa fiu un bun profesor de economie, insa am preferat sa ma indrept inspre training.

In anii 90, trainingul era un domeniu total nou, extrem de interesat si m-am luptat din greu sa obtin o pozitie de Trainer Regional intr-o corporatie americana, insa am “esuat”, am fost angajata ca Sales Executive si mi s-a spus ca, daca voi accepta aceasta pozitie (net superioara unei pozitii de trainer) voi putea sa sustin cate cursuri vreau eu. Am fost extrem de dezamagita, insa m-am bucurat ca voi putea sa imi formez singura managerii si agentii.

Am avut o cariera foarte frumoasa in corporate, am tinut sute de ore de training, am pregatit mii de agenti, insa n-am fost niciodata pe pozitia de Training Manager, desi mi-am dorit-o intotdeauna. Se pare ca abilitatile mele de Sales Manager erau mult mai dorite de catre companii, iar trainingul il faceam oricum din nevoia de a-mi pregati echipele de vanzari. Oricum, un Sales Manager este si Recrutor si Trainer si Coach si Psiholog si Speaker Motivational, asa ca as putea oricand sa performez cu succes in oricare din aceste roluri.

Ca urmare, in 2014 am decis sa imi iau singura acest rol de Training Manager si sa infiintez o firma de training.

Ce produse si servicii oferi si cui te adresezi?

Ofer servicii de consultanta si mentorat pentru cei care vor sa isi deschida o afacere de la zero, servicii de consultanta in managementul afacerilor, servicii de consultanta in personal branding, training 1 la 1 si in grup pentru cei care vor sa capete diverse abilitati necesare in afaceri (management, vanzari, organizare, branding, parteneriate strategice, speaking etc,).

Pentru companii ofer servicii de consultanta si mentorat in ceea ce priveste dezvoltarea propriului lor departament de training, pregatesc traineri interni, concep strategii de training, ofer materiale de training care pot fi sustinute de catre trainerii interni.

La cerere, organizam cursuri online, impreuna cu o echipa de specialisti in HR, Project Management, Leadership, Customer Care sau Vanzari pentru companiile care au inteles eficienta unor astfel de "pastile" de training care pot fi livrate atat live, sub forma de webinarii, cat si inregistrate (platforma de e-learning este inca in dezvoltare).

De aproape 2 ani oferim si servicii de branding pentru companii si freelanceri: imagine vizuala, website-uri de prezentare, magazine online, membership platforms, platforme de e-learning etc.. Este o divizie separata de cea de training si aici lucreaza o echipa formata dintr-un full stack developer, web developeri si designeri.

Cu ce vii tu diferit pe piata? 

In primul rand, cu o abordare diferita a relatiei cu clientii care participa la cursurile noastre sau achizitioneaza unul dintre pachetele de servicii de consultanta si mentorat. Majoritatea clientilor raman in comunitatile pe care le-am construit de-a lungul timpului (Mamprenoare nu este singura comunitate) pentru a-i putea sprijini si in continuare in atingerea obiectivelor lor. Unii dintre ei ne devin prieteni, le urmarim evolutia de-a lungul anilor, le oferim sprijin in continuare, ii recomandam clientilor nostri si uneori devenim parteneri pe diverse proiecte.

Am sa va dau un exemplu: o clienta care a participat la un program 1 la 1 pentru a-si dezvolta o afacere de la zero este introdusa apoi in Comunitatea Mamprenoare, este prezentata membrelor si ii creem diverse contexte in care se poate promova: articole de promovare pe website-ul comunitatii, in Revista Mamprenoare, promovarea pe grup si pe facebook a produselor si serviciilor ei, este invitata ca speaker in cadrul intalnirilor comunitatii sau in conferinte si astfel obtine primii clienti si increderea de a merge mai departe. Practic, ducem greul debutului in afaceri impreuna, nu ne despartim cand se incheie sedintele de consultanta.

In cel de-al doilea rand, cu o strategie total diferita de promovare. Noi preferam sa ne mandrim cu clientii nostri, indiferent ca este vorba de clientii diviziei de training sau cei ai diviziei de branding, sa ii promovam cat putem si asa ne atragem recomandari de calitate. Preferam sa vorbeasca munca noastra despre noi decat sa ne laudam singuri.

Care a fost cea mai mare satisfactie a ta ca antreprenor?

Cea mai mare satisfactie a mea este sa vad evolutia in bine a oamenilor cu care am avut sansa sa lucrez. Sunt oameni care isi schimba total viata, nu doar meseria, dupa ce lucram impreuna: odata cu o afacere noua si prospera apare si increderea in tine, curajul de iesi in fata, ceea ce atrage noi oportunitati si viata ta se schimba radical. Am clienti care au evoluat fantastic intr-un timp foarte scurt, 1-2 ani si n-ar fi ajuns acolo unde sunt acum daca nu ar fi avut curajul sa faca primul pas.

Ai spune ca banii nu aduc fericirea. Ei bine, este datoria mea de economist sa spun ca banii rezolva foarte multe probleme, de la lipsa increderii in tine, la teama de a mai face un al 2-lea sau al 4-lea copil sau la teama de a pleca dintr-o relatie toxica. Satisfactia mea cea mare este atunci cand clientii mei fac bani implementand strategiile pe care le lucram impreuna.

Ce ai facut diferit in aceasta perioada de criza?

In perioada de criza m-am ocupat de comunitatea Mamprenoare, abia lansasem platforma de promovare a membrelor comunitatii la final de ianuarie si ne-a lovit criza ca un traznet pe toate. Am considerat ca rolul meu nu mai este acela de consultant, nici acela de trainer, nici de a promova afacerile lor pentru ca nimanui nu-i ardea de asta, ci este sa comunic in permanenta in comunitate, sa organizam intalniri regulate in online, sa gasim solutii, sa ne tinem mintea ocupata cu solutii si sa nu lasam spatiu pentru teama, depresie, disperare.

Pe la finalul lunii martie mi-am dat seama ca multe dintre membrele comunitatii vor avea nevoie de o noua sursa de venit si am conceput un curs online de presentation skills pentru a le invata sa conceapa si sa sustina webinarii. Au participat aproximativ 30 de femei la acest curs, multe dintre ele si-au dezvoltat in timpul cursului propriile webinarii si vor avea astfel o noua sursa de venit din online.

Aveam in plan lansarea unei platforme de e-learning atat pentru cursurile LevelUp Vision, cat si pentru cele ale clientilor si colaboratorilor nostri, criza a facut din acest proiect o prioritate si abia astept sa o lansam.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Sa nu se opreasca niciodata din invatat.

Sa faca din educatie o obisnuinta si sa se tina cat mai departe de zona de confort. Lumea din jur se schimba cu o rapiditate uluitoare, iar siguranta si stabilitatea noastra vine din capacitatea de adaptare la nou si din competentele si abilitatile pe care le avem.

O femeie independenta financiar este o femeie libera sa isi faca propriile alegeri, este o femeie admirata si respectata si un model pentru copiii sai si pentru cei din jur. Independenta financiara se obtine prin educatie, seriozitate si munca sustinuta, asa ca va recomand sa va pastrati lunar un buget pe care sa il investiti in educatia voastra. Cumparati carti, invatati o limba straina, mai luati-va o certificare in domeniul vostru, invatati o abilitate noua si faceti din educatia voastra cea mai puternica arma pe care o aveti.

Mamprenoare.eu isi propune sa reuneasca intr-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare si networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate in mod profesionist si pot fi gasite usor dupa domeniul de activitate sau localitate. Antreprenoarele prezente pe platforma se pot conecta intre ele, pot face parteneriate si au acces la o serie de resurse de educatie antreprenoriala.

Devino MAMPRENOARE

Vino într-o comunitate dinamică de femei antreprenor

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE