6 motive pentru a cumpara de la mamele antreprenor

În ultimii ani se simte o revenire în forță a valorilor familiei tradiționale, în care mama își asuma tot mai mult rolul de creștere și educare al copiilor ei. Mii de românce educate, cu CV-uri impresionate, renunță la cariera lor de angajat în corporate pentru a deveni “manageri de afaceri de familie”, pentru că au înțeles că doar așa pot avea echilibru între viața personală și cea profesională.

Un rol important în propagarea acestui curent îl joaca psihologii, educatorii parentali și sit-urile de parenting care recomandă părinților să stea cât mai mult timp posibil alături de copiii lor înainte de integrarea lor în colectivitate. Studiile arată că între 0-3 ani copiii noștri învață mai mult decât în oricare perioadă a vieții lor. În aceasta perioadă sunt un burete care absoarbe emoții și comportamente de la persoanele cu care își petrec cel mai mult timp. Multe dintre femei au pus în balanță beneficiile pe care le poate oferi un loc de munca stabil, cu venit fix care le ține 8-10 ore/zi departe de familie, în comparație cu o activitate independența, care poate fi făcută de acasă, în timp ce se ocupă de copii.

Un alt factor determinant în dezvoltarea mamprenoriatului îl are internetul, care permite mamelor să se informeze, să parcurgă cursuri de specializare în anumite domenii, să își deșchidă afaceri online sau să își vanda produsele online. Acest lucru ar fi fost imposibil în urma cu 15-20 de ani când singura șansă era să iți angajezi o bona și să te întorci la serviciu.

Cel de-al treilea factor îl reprezintă lipsa de programe dedicate mamelor în companii. Majoritatea companiilor nu oferă posibilitatea că mamele să lucreze cu jumătate de normă, de acasă sau să își coordoneze programul de muncă cu programul copiilor. Multe companii ar putea să deschidă mici creșe/grădinițe/after school-uri în sediile lor pentru a putea oferi mamelor posibilitatea să se concentreze pe muncă, stiindu-și copiii aproape și nu la km distanță, dar acest lucru nu se întâmplă în mod frecvent, deși sunt conștienți de riscul ca mamele să nu se mai întoarcă la job.

Antreprenoriatul însă nu este o activitate ușoară, ai nevoie de multa determinare și nervi de otel că să poți să faci fata provocărilor și stresului. Pe lângă acestea se adaugă și provocările venite din partea copiilor care au permanență nevoie de atenție. Totuși, mamele care s-au îndreptat înspre antreprenoriat spun că efortul lor merită și că nu s-ar mai întoarce niciodată la statutul de angajat.

Pentru a rămâne însă alături de copiii lor și a nu se mai întoarce la statutul de angajat, mamele antreprenor au nevoie să fie susținute de către noi toți, cumpărând de la ele.

Iată 6 motive pentru care merită să susții mamele antreprenor:

1. Le pasă de tine – afacerile mici se bazează în general pe găsirea de soluții la problemele la care marile companii nu sunt atente sau nu au interes să le ofere. Mamele antreprenor se confrunta cu aceleași probleme că și tine și vin cu soluții inovative. Afacerile majorității mamelor antreprenor oferă produse și servicii personalizate pentru fiecare client în parte. Punctul lor forte este personalizarea și grija pentru client, ele nu pot concura cu prețul produselor fabricate de corporații. Pentru ele, fiecare client este important pentru că stiu că un client mulțumit le va aduce recomandări, iar recomandările sunt aur curat pentru orice mic antreprenor. De aceea, fiecare interacțiune cu un client este o experiență unică, în care fiecare își spune povestea și clientul primește un produs de o calitate excepțională și atenția pe care o merită.

2. Oportunități egale – antreprenoriatul oferă oportunități egale pentru oricine, indiferent de vârstă, educație, relații. Cu toții ne naștem cu talent și îl șlefuim prin educație, iar antreprenoriatul ne permite să devenim independenți financiar folosindu-ne cea mai creativa parte a noastră. Cumpărând produsele și serviciile mămicilor antreprenor, le oferi șansă să se dezvolte și să ofere modele de antreprenoriat care se bazează pe principii și valori, nu pe relații și oportunism. Asta vor învață copiii lor și copiii clienților care cumpără de la ele și vor replica și ei modelul la maturitate. Prin cumpărăturile tale sprijini un proces de educare antreprenorială a generațiilor viitoare.

3. Sprijini familiile tinere – când cumperi de la o mamă antreprenor, ajuți o familie să se dezvolte armonios. Tu, clientul care cumpără și recomandă la rândul lui, ești motivul pentru care o mamă poate să își permită să lucreze de acasă și să își petreacă timp cu copiii, iar familia este capabilă să își plătească ratele, facturile și să își educe copiii. Mai mult decât atât, susții indivizi cu nivel ridicat de morală și educație, care își vor trata întotdeauna clienții și angajații că pe propria lor familie. Imaginează-ți că sunt prietenii tăi cei pe care îi ajuți să se dezvolte pentru că, odată ce ai devenit client, le știi deja povestea, ei iți cunosc nevoile și relația client-antreprenor este mult mai personală și mai empatică decât dacă cumperi de la un brand faimos, dar impersonal. Când afacerile mamelor antreprenor sunt prospere, familiile prosperă, mamele au curajul să facă al doilea, al treilea, al patrulea copil, tații sunt atrași în partea de administrare sau vânzări și astfel, familiile rămân unite.

4. Susții economia locală – dacă ești sătul să vezi peste tot mărfuri de proastă calitate importate din China sau din alte țări, produse care nu știi ce conțin și de cine sunt făcute, atunci alege să cumperi de la mamele antreprenor. Mamele antreprenor nu ar vinde niciodată produse pe care familia lor nu le consumă și la ele găsești întotdeauna produse fabricate cu grijă, majoritatea eco-friendly și vei ști întotdeauna cine le-a fabricat și cum. În plus, aceste mici afaceri au nevoie doar de susținere din partea clienților ca să crească și să se dezvolte și să devină pe viitor, generatori de venituri și angajatori pentru orașul tău.

5. Sprijini civismul și activitățile caritabile – Studiile arata că 90% din micii producători locali sunt implicați în proiecte comunitare și caritabile. Mămicile din Comunitatea Mamprenoare sunt implicate în acest final de an în proiecte comunitare care sprijină femeile abuzate, copiii bolnăviori sau care provin din familii cu probleme financiare. Mamele vor sări întotdeauna în ajutorul celor în nevoie, iar cumpărăturile făcute de tine de la mamele antreprenor le vor oferi stabilitatea financiară de care au nevoie că să se gândească la comunitate.

6. Oferă personalitate orașului tău– în orașul tău plin de supermarket-uri, show-room-uri și birouri de sticlă, mamele antreprenor și micile afaceri, în general, sunt cele care îi oferă farmec și personalitate. Pe ele le întâlnești în târgurile de Crăciun, de Mărțișor și în piețe vorbind cu pasiune despre produsele și serviciile lor. Ei vor sta de vorba cu tine, iți vor da să guști, iți vor spune povesti, te vor face să te simți important și te vor primi cu brațele deschise în micile lor comunități.

Cum găsești însă afacerile mamelor antreprenor?

Poți să intri pe singura platformă care le aduce împreună și să cauți acolo afacerile din județul sau din orașul tău sau poți să dai google search după ceea ce cauți, punând în față cuvântul "mamprenoare" astfel: "mamprenoare produse pentru copii", "mamprenoare terapii", "mamprenoare consultanță" etc.

Alina Bota

Fondator Mamprenoare

Copyright @2016 - 2024 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu