Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezintă

Ana-Maria Gugu, Studiaz

Platforma mamprenoare.eu adună la un loc afaceri din toate domeniile și din toate colțurile țării. Prin intermediul acestor interviuri dorim să vă prezentăm antreprenorul care stă în spatele afacerii cu ideile, satisfacțiile, dar și provocările sale, mai ales în această perioadă de criză.

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai? 

Mă numesc Ana-Maria Gugu, sunt din Craiova și sunt fondatoarea platformei de cursuri online înregistrate Studiaz.

Când ți-a venit ideea acestei afaceri? A fost un vis mai vechi sau o oportunitate de moment? 

Ideea mi-a venit la începutul pandemiei, în 2020. A luat naștere dintr-o necesitate a cursanților mei la cursurile de limba engleză, care erau în număr mult prea mare și nu puteam fi live online pentru fiecare în parte. În consecință, mi-am propus să înregistrez cursuri video și să urc pe o platformă ca astfel să ajung la câți mai mulți oameni cu informația prețioasă pe care o dețin. M-am pus pe treabă și am stucturat și înregistrat două cursuri. Dar m-am lovit de o situație delicată, pentru că nu găseam o platformă care să îndeplinească toate cerințele mele. Și atunci am decis că cel mai bine ar fi să fac o platformă proprie unde să îmi pot urca cursurile. Dar, visul meu a crescut mult mai mare de atât și am ajuns să îmi propun să ajut și alți trainer ca mine și să le ofer beneficiile pe care le căutam eu la o platformă de cursuri și împreună să facem o echipă de experți care să ajute la educarea românilor.

Ai avut nevoie de finanțare pentru proiectul tău sau ai pornit afacerea cu fondurile proprii?

Am pornit afacerea din fonduri proprii. Tot ce câștigam din cursurile de engleză era reinvestit în visul meu: platforma Studiaz.

Ce produse și servicii oferi și cine sunt clienții tăi?

Ofer cursuri online înregistrate din orice domeniu, pentru că am ales să colaborez cu diferiți experți. Clienții mei sunt românii care își doresc să se dezvolte personal și profesional, dar sunt foarte ocupați pentru a participa la cursuri online sau offline lungi.

Cu ce vii tu diferit pe piață? Care este diferența majoră dintre oferta ta și concurență? 

Pe platforma Studiaz oferim cursuri online înregistrate structurate în lecții scurte petru a nu copleși cursanții cu încă un lucru ce cere mult timp în programul lor extrem de încărcat. Mai mult decât atât, cursurile online înregistrate, pe lângă multele avantaje pe care le au, totuși au dezavantajul faptului că nu interacționezi cu trainerul. La Studiaz am găsit soluția la această problemă și fiecare trainer creează grup de studiu pentru cursanții înscriși la cursul lui pentru a putea interacționa cu aceștia, pentru a răspunde la întrebări și pentru a îi motiva. În plus, diferitele activități pe care un cursant le face pe platformă îi aduce monede virtuale Studiaz cu care apoi se poate înscrie la un curs de interes fără să mai plătească.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor? La cât timp de la lansarea afacerii ai simțit asta?

Fiecare pas, fiecare reușită cât de mică pentru mine e o mare satisfacție. Nu aș putea spune care e cea mai mare pentru mă bucur de fiecare ca și cum ar fi cea mai mare!

Ce faci în momentele grele ca să te remontezi? Ce te motivează să mergi mai departe?

Respir, meditez, mă reconectez cu mine, vorbesc cu o prietenă sau cu terapeuta mea, mă sfătuiesc cu soțul! Misiunea pe care simt că o am mă motivează să îmi îndeplinesc visul. Nu aș putea explica în cuvinte, e ceva mult mai mare care nu mă lasă să renunț!

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză și ce ai învățat din ea?

Provocarea cea mai mare momentan este să găsesc traineri care au deja cursuri online înregistrate. Am învățat că e bine să nu mai am așteptări de la nimeni și să iau lucrurile așa cum vin!

Cum reușești să faci față multiplelor roluri pe care le ai (femeie, antreprenor, partenera de viață, fiică, colegă, mamă etc..)? Care este secretul tău?

Planificare, planificare, planificare: pe agenda, pe telefon, pe ore și pe minute!

Ce planuri ai pentru viitor?

Să populez platforma Studiaz cu cât mai multe cursuri online înregistrate și cu acestea să aduc cât mai multă valoare fiecărui român.

Ce sfaturi ai da femeilor care se tem să facă pasul spre antreprenoriat?

Să nu renunțe la visul lor, oricât de greu li se pare sau oricâte piedici ar avea! Pașii mici, bucuria și puțină planificare le va duce acolo unde își doresc!

Mamprenoare.eu își propune să reunească într-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare și networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate în mod profesionist și pot fi găsite ușor după domeniul de activitate sau localitate.
Copyright @2016 - 2023 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu