Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?
Aurora Papavasileiou este numele meu, sunt din Iași și sunt fondatoarea conceptului Rul Fashion, atelierul de creație vestimentară și servicii de personalizare prin broderie.
Când ți-a venit ideea acestei afaceri? A fost un vis mai vechi sau o oportunitate de moment?
Vai, ce amintiri îmi trec prin minte în acest moment...Sunt mămică de 2 strumfi. Sunt foarte mică de statura, iar pe perioada ambelor sarcini am luat în jur de 20 de kg. Arătam groaznic. Eram in Grecia, (soțul meu fiind grec) și trebuia să îmi însoțesc soțul la diverse întâlniri de afaceri. Înainte de a ieși din casă, făceam o super criză de nervi, mă închideam în cameră și plângeam pentru că nu aveam cu ce să mă îmbrac. Adică nu arătam deloc bine cu orice puneam pe mine.
Mi-aș fi comandat de pe internet haine pentru gravide, însă la statura mea, toate trebuiau modificate, iar la acel moment nu prea aveam unde. Că să fi mers în magazinele offline, și mai tare mă apucă depresia, pentru că toate hainele de gravide erau pentru silfide cu burtică fix cât o minge de fotbal în față. Iar reclamele din reviste sau de pe rețelele de socializare cu acele gravide cu forme perfect conturate, nu făceau decât să agraveze situația și mai mult. Lăsând gluma la o parte, era foarte frustrant să vezi graviduțe atât de sexy și frumoase, când fix la asta visai înainte să fii însărcinată. I-am reproșat șotului că m-am lămurit eu cu țara lui și că dacă am fi fost în România, nu ar fi fost asemenea problemă.
Universul a fost de partea lui si s-a întâmplat ca la a doua sarcină să fiu în România. Istoria s-a repetat, depresia s-a agravat, iar soțul m-a tachinat pentru că din nou nu găseam haine și pentru suflețelul meu. Eram aceeași mica de statură, super grasă, vergeturi cât pentru tot orașul, crescută cu 2 numere la picioare, cu mâinile umflate și pete pe față. Între timp, am adus pe lume și a două minune a noastră, fiind bucuroasă că îmi voi purta hainele de dinainte și mă voi simți din nou încrezătoare.
Întâmplarea a făcut că cele mai faine rochițe ale mele să fie fără sistem de alăptare, evident. Și scoate-ți Auroro rochia în cap prin băile mall-urilor ca să poți alăpta în tandem 2 înfometați.
În acel moment i-am spus soțului că dacă aș avea o putere fizică, psihică și financiară, aș crea un atelier de croitorie pentru femeile care se regăsesc în povestea mea. Doar n-oi fi singura pe lumea asta, mi-am zis! Și când ai un Univers care te ascultă și soț care te împinge de la spate, care îți încurajează visurile și ți le sprijină, lucrurile chiar prind contur. Chiar dacă cu multe piedici și cu persoane care au încercat pe bune să îți taie tot elanul, astăzi va prezint cu bucurie un vis devenit realitate.
Am creat acest proiect, în primul rând, dintr-o nevoie a mea, de pe vremea când eram însărcinată. Mi-am dat seama că toata perioada sarcinii m-am confruntat, pe lângă arsurile pe stomac, și cu o depresie datorită lipsei de încredere în mine, nefiind mulțumită de cum arătam. Orice puneam pe mine, stătea mulat, scoțându-mi în evidență toți colacii de salvare. Mă simțeam urâtă și nu aveam chef să mă întâlnesc cu nimeni. Îmi doresc că viitoarea mămică să se concentreze pe ea și bebe, să trăiască acest moment unic din plin, să aibă încredere în ea, să se simtă frumoasă și specială așa cum este de fapt.
Am înființat acest minunat proiect cu 3 luni înainte de pandemie. Am avut parte de foarte multe provocări inclusiv cu resursa umană, dar le-am luat ca parte din experiență. Am început în forță cu rochii pentru graviduțe și alăptat, dar contextul pandemic m-a provocat din nou, și pentru că nu am vrut să trimit oameni în șomaj, m-am reorientat, creând astfel combinezoane, costume medicale, salopete de lucru, săculeți de grădi, măști reutilizabile din bumbac, treninguri, pijamale, rochițe, costume, cămăși bărbătești etc. Am avut inspirația să îmi achiziționez și o mașină semi-industriala de brodat, reușind altfel să am clienți foarte mari exclusiv pe serviciile de personalizare prin broderie. Practic, în micul meu atelier am 2 business-uri în 1.
Ce produse și servicii oferi și cine sunt clienții tăi?
Croitorie la comandă, dar și produse în serie limitată, precum rochițe elegante, costume damă, treninguri, salopete lejere, lucrate atât după schițele designerilor vestimentari cu care colaborăm, cât și după pozele date de clienți. Mi-am extins plaja de clienți, iar în acest moment ne adresam mămicilor, viitoarelor mămici, copiilor (avem foarte multe cereri pe seturi mama-fiica-fiu), domnișorelelor, dar și doamnelor mai în vârstă. Iar serviciile de personalizare prin broderie se adresează firmelor care vor să își brodeze sigla firmei pe tricouri, geci, măști etc, copiilor care vor personaje din desene animate și tuturor celor care vor să ofere un cadou inedit persoanelor dragi.
Cu ce vii tu diferit pe piață? Care este diferența majoră dintre oferta ta și concurență?
Tot ceea ce fac este diferit în primul rând prin design. Produsele realizate la noi în atelier sunt după schițele designerilor vestimentari și sunt gândite în așa fel încât o viitoare mămică să le poarte înainte de burtică, în timpul sarcinii, pe perioada alăptării, dar și după. E un fel de 4 in 1. Adică nu dai banii doar pentru 4-5 luni cât ai burtica mai mare, ci poți purta și după, datorită croiului ce permite acest lucru. Apoi, mai este calitatea materialelor cu care lucram, dar și aptitudinile angajaților. Produsul iese din atelierul nostru impecabil.
Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor? La cât timp de la lansarea afacerii ai simțit asta?
O sa râdeti, dar prima satisfacție a fost momentul în care mi-am comandat etichetele textile cu Rul Fashion și le-am văzut cusute pe produse, a doua satisfacție a fost atunci când o clienta mi-a comandat primul produs de pe site, când acesta încă nu era lansat, a treia satisfacție a fost atunci când o altă clientă s-a întors la noi in atelier țopăind de fericire ca îi vine turnat produsul, că niciodată nu i-a stat ceva mai bine decât acum și că este uimitor faptul că nu a fost nevoie de probă, comandându-și astfel foarte multe produse tailor-made, într-un moment în care eram disperată că nu voi reuși să plătesc nici măcar chiria.
Iar încă o satisfacție enorma a fost atunci când am avut pe partea de servicii de personalizare prin broderie branduri foarte mari. Practic, a fost ca o rampa de lansare pentru noi. Dar cred ca totuși cea și cea mai mare satisfacție rămâne faptul că nu am închis atelierul, în ciuda tuturor obstacolelor.
Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză și ce ai învățat din ea?
Cea mai mare provocare a mea în această perioadă a fost legată de resursa umană. Am avut norocul să angajez total oamenii nepotriviți, care să mă tragă în jos. Spun norocul pentru că dacă nu erau ei, nu învățam atât de multe, nu mă ambiționam să îmi doresc și mai mult de atât. A fost ca și cum am plătit pe cineva să îmi ofere niște lecții de viată. Experiențele costa, nu-i așa? Si a trebuit sa trec prin tot ceea ce am trecut ca sa ajung, în final, la oamenii potriviți. In aceasta perioadă de criză m-am adaptat ca orice antreprenor de succes și am învățat să nu renunț la visul meu, oricât de multe piedici as avea.
Cum reușești să faci față multiplelor roluri pe care le ai (femeie, antreprenor, partenera de viață, fiică, colegă, mamă etc..)? Care este secretul tău?
Trebuie să recunosc faptul că o mare parte din reușitele mele se datorează soțului meu. El este coach motivational și este mereu zen, calculat, disciplinat. Adică este enervant de calculat și relaxat. Mă obligă să citesc cărți ale oamenilor de succes, îmi amintește de 200 de ori pe zi motivele pentru care trebuie să fiu recunoscătoare Universului, iar oricât de obosiți am fi, ne ambiționăm zilnic să vedem un film motivațional. Este genul de soț care mă protejează foarte mult, nu mă pune la cratiță și să fac curat toată ziua, căutăm soluții sau facem împreună, ne implicam la fel în creșterea copiilor și în responsabilitățile casei, lucrăm și stăm împreună 24 din 24 și îmi sprijină toate ideile nebunești.
Ce planuri ai pentru viitor?
Îmi doresc să transmit emoții fiecărei femei care va îmbrăca un produs vestimentar creat de noi. Să o ajutăm să se pună pe primul loc și să fie mai încrezătoare. Orice femeie este frumoasă și sexy, doar trebuie ajutată să își pună în valoare calitățile. De asemenea, lucrăm foarte mult ca brandul Rul Fashion să răsune dincolo de granițe, să obținem colaborări cu magazine foarte mari, iar la un moment dat să avem propria casă de modă.