Specialistii atrag atentia ca un copil care nu a implinit varsta de 2 ani nu ar trebui sa foloseasca deloc tehnologia moderna si sa petreaca timp in fata ecranelor, copiii cu varste cuprinse intre 3-5 ani nu ar trebui sa stea pe tableta/telefon mai mult de o ora pe zi, iar cei pana la 12 ani nu ar trebui sa depaseasca 2 ore pe zi.

Alte studii le recomanda parintilor sa isi fereasca copiii de aceste ecrane cel putin pana la varsta de 6 ani.

Efectele lor pot fi: dezvoltare intarziată, obezitate, dependenta, agresivitate, tulburări de somn, deficitul de atentie si chiar boli mintale.

Jocurile, montajele video, desenele animate suprastimuleaza vizual, iar copiii ajung sa se plictiseasca repede de alte activitati mai putin atractive si sa nu fie atrasi de activitati care presupun efort cognitiv si rabdare, cum sunt scrisul sau socotitul.

Abilitatile de comunicare, dezvoltarea emotionala si socializarea sunt afectate profund cand copilul petrece prea mult timp in fata ecranelor.

Putem evita contactul cu aceste consecinte ale dezvoltarii tehnologiei oferindu-le copiilor nostri alternative care ii ajuta sa se dezvolte curiozitatea, imaginatie si simtul practic.

Desenul este cea mai importanta activitate a copilariei si ajuta la dezvoltarea motricitatii fine – folosirea degetelor si a mainii pentru diferite miscari, incurajeaza creativitatea, ajuta sa se exteriorizeze emotional.

Urmarind cu atentie desenele copilului tau poti afla ce simte copilul tau si nu poate exprima prin cuvinte.

Tabla magnetica educationala este o alternativa interesanta la desenul clasic  pe hartie, ofera posibilitatea de a desena atat cu creta cat si cu markerul, poate fi folosita de doi copii simultan, cu ajutorul unui burete se sterge usor si copii pot relua la nesfarsit activitatea.

Rola de hartie inclusa va arhiva desenele micutilor si va fi o amintire minunata odata cu trecerea timpului.

Cu ajutorul pieselor magnetice incluse, copiii pot crea diferite figurine si poate incepe familiarizarea cu alfabetul şi formarea cuvintelor intr-un mod distractiv si usor.

Tabla magnetica ofera posibilitatea de a ne petrece timpul cu copiii nostri si de a face impreuna mai multe tipuri de activitati:

  • -activitati de asociere, ca de exemplu: asociere obiect cu culoarea lui, animal cu locul in care locuieste, hrana sau alte caracteristici;
  • -activitati de sortare – obiectele magnetice pot fi sortate pe tabla in functie de diverse criterii. Se poate trasa cercul obiectelor de o anumita culoare, cercul fructelor, al legumelor, al cifrelor, al literelor, al animalelor care traiesc in apa sau pe uscat, aceste jocuri pot varia in functie de obiectele magnetice achizitionate;
  • -activitati de recunoastere – in functie de natuta obiectelor magnetice achizitionate se pot realiza tot felul de exercitii de recunoastere, combinate cu realizarea de semne grafice sau incercuri.

Yanna va ofera cele mai complexe modele de table de scris educationale, iar un mare avantaj ale acestor modele este acela ca sunt ajustabile pe inaltime ceea ce inseamna ca vor fi o investitie de lunga durata.

Ioana Toncean

Owner www.yanna.shop