Sunt Chef – cofetar gelatier. Ma gasiti in frumosul oras Cluj-Napoca sub brandul ”L Albero dei Sogni” –  gelateria gourmet & pasticceria.

”L Albero dei Sogni”  sau ”Padurea de vis” a fost inspiratia mea din cadrul show-ului culinar Chefi la Cutite, un desert in care elementul principal a fost un copac de ciocolata. Acea farfurie m-a ajutat sa imi indeplinesc visul de a intra intr-una din echipele chefilor , unde am pus toata dragostea si pasiunea pentru bucatarie. Mi-am folosit cunostintele dobandite  in Italia de la cei mai buni Chefi bucatari, cofetari, gelatieri italieni din cadrul scolii ”Alma Scuola Internazionale della Cucina Italiana” din Parma si din cadrul cursurilor faculte in Elvetia la L’Écolé Hôtelier .

Povestea mea a inceput de fapt in copilarie, inghetata fiind dulcele meu preferat si descoperind pasiunea pentru gatit am vrut sa inovez. Reintoarsa acasa dupa 15 ani petrecuti in Italia si Elvetia, departe de casa, familie si orasul meu drag, am vrut sa imi pun in aplicare cunostintele culinare si sa pornesc o afacere care sa imi aduca satisfactii si sa imi permita sa imi petrec timp si cu fetita mea de 3 ani Alyssia.  Astfel s-a conturat ”L Albero dei Sogni” gelaterie si pasticcerie.  Impreuna cu sotul meu am inceput construirea unui gelato-cart si dupa multa munca am reusit sa realizam exact ceea ce ne-am propus. Ne dorim sa producem inghetata moleculara sau gelato cu azot la evenimente, pregatita de mine chiar in fata clientilor , un gelato natural 100% , proaspat si sanatos si cu un efect scenografic deosebit , un adevarat Show culinar live ce-i va incanta pe cei mici si mari . Efectul de ”norul de fum” datorat racirii este atractia acestui show , dupa care gustul inghetatei unice ce iti incanta simturile.

Inghetata realizata cu azot lichid( nitrogen ), dar fara chimicale, fara coloranti sau conservanti, cu putine grasimi si zahar, realizata doar cu ingrediente naturale de cea mai buna calitate si fructe de sezon este o idee noua si unica pe piata romanesca, o idee inovativa pregatita dupa retete traditionale italiene. Azotul lichid este un gaz in stare lichida, sigur pentru sanatate, ajunge sa ne gandim ca aerul pe care il respiram contine 79% azot . Azotul lichid se gaseste la temperatura de  -196 C, el transformand alimentele lichide in cristale fine de gheata de 700 de ori mai fine decat inghetata obtinuta traditional. Rezultatul este o inghetata artizanala mult mai cremoasa cu o senzatie de rece in gura mai mica decat cea realizata clasic, amplificand gustul ingredientelor.

Îngheţata este fericire condensată
Jessi Lane Adams

Ma gasiti pe:

https://www.alberodeisogni.ro/
https://www.facebook.com/GelateriaMoleculare/

Contact :
[email protected]