Pe scurt, despre Circular Consulting:
Circular Consulting se angajează să ofere consultanță și servicii tuturor celor care din grija pentru natură, pentru cei din jur și pentru generațiile viitoare doresc să respecte legislația de mediu și să devină o companie circulară.
Suntem disponibili:
Motto / Viziune
O abordare durabilă!
Manager Circular Consulting
Monica Danciu
Doctorand in economie circulara si consultant de mediu cu experienta.
Pe larg, despre Circular Consulting:
Circular Consulting a luat naștere din grija pentru mediu.

Printr-o abordare durabilă ne dorim să îndrumăm companiile din România să devină mai conștiente de impactul pe care îl au asupra mediului, să le ghidăm spre a deveni unele din cele mai competitive pe piață adoptând principiile economiei circulare.

Serviciile noastre se impart în trei categorii:

1. Consultanță de mediu pentru îndeplinirea obligațiilor legale
2. Consultanță de mediu pentru obținera actelor de reglementare
3. Consultanță de mediu pentru creșterea competitivității în raport cu principiile economiei circulare
Misiunea Circular Consulting este aceea de a conștientiza agenții economici de valoarea gestiuni corecte a deșeurilor în parametrii unei economi circulare, bazate pe mai puține resurse virgine, cu un consum de energie redus, fără a limita extinderea ciclului de viață al unui produs prin depozitare sau eliminare finală a deșeului.

De ce o companie circulară este mai competitivă pe piață?

Majoritatea companiilor din România se axează pe modelul economic liniar. Acest model de economie liniar se traduce prin extrage-produ-consumă-aruncă. Fiind un model incomplet care se bazează pe producție și consum nelimitat de resurse, produce o atitudine care conduce spre cicluri de viață reduse, supraproducție, acumularea deșeurilor, epuizarea și supraexploatarea resurselor naturale.

De aceea este nevoie de o schimbare!

Promovarea modelelor de afaceri circulare care se bazează pe un model economic de producție și consum care se axează pe implicarea celor 10 R (reducere, refuz, regândire, reducere, reutitlizare, refacere, recondiționare, reînnoire, reorientare, reciclare) în ciclurile de viață ale produselor de la faza de concepere până la stadiul în care acesta devine deșeu, cu reintroducerea într-un nou ciclu de viață.

Acțiunile care stau la baza acestui model economic circular sunt: redesign, modularitate, extinderea ciclului de viață, reducerea amprentei de carbon, reducerea consumului de resurse și energie, durabilitate, modularitate, drept de reparare, etc.

Companiile din România se pot promova prin aplicarea acestui model nou de economie, în funcție de obiectul activității, prin practici precum: simbioza industrială, ecodesingn, responsabilitatea extinsă a producătorului, valoare partajată (sharing), vânzare servicii în loc de produse, regândirea ciclului de viață al unui produs, durabilitate, etichete ecologice, digitizare procese și altele.

Circular Consulting vă poate ajuta!
Copyright @2016 - 2021 MAMPRENOARE.EU
Share
map-markercrossmenulist