Pe plaiuri românești de Sfântul Ilie – 20 iulie 2020/2021

Experiențe la 360° pentru “a trăi” teritoriul Văii Siretului Descoperim natura armonioasă cu dulci coline scăldate de Siret Gastronomie moldovenească autentică Aventuri tradiționale și imersiune totală într-un lume arhaică
PREȚ:
150
LEI

Descriere

Ziua 1 | Iași – Probota, Suceava – Lespezi, Iași - Iași.
Puține lucruri fac să ne tresare inima de pace și bucurie, natură însă are darul de a ne reda întotdeauna buna dispoziție. Moldovenii în special sunt oameni credincioși care știu cât de important este să păstrezi tradițiile și portul popular. Își pregătesc sufletul prin post, casele și curțile prin curățenie și își întâmpină oaspeții cu lumina pe chip și cu roadele muncii lor. Descoperim patrimoniul local natural, istoric, imaterial, enogastronomic și artistic. Această experiență ne introduce în aceasta lume arhaică și mai puțin cunoscută a satului din Moldova. Servim prânzul cu produse tradiționale locale, pregătit de măicuțele mănăstirii Probota.
"Cu vrerea Tatălui și cu ajutorul Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh. Iată eu, robul stăpânului meu Iisus Hristos, Io Petru Voievod, cu mila lui Dumnezeu Domn al Țării Moldovei, fiul lui Ștefan Voievod cel Bătrân. A binevoit Domnia mea, cu buna voie în al patrulea an al stăpânirii noastre împărătești a zidi acest hram întru numele arhiereului și făcătorului de minuni Nicolae, fiind egumen kir Grigorie, în anul 7038 ( 1530 ) octombrie."
Mănăstirea Probota a fost inclusă in Lista Patrimoniului Cultural și Natural UNESCO, atât pentru unicitatea artistică a acestui monument cât și pentru calitatea lui de exemplu remarcabil al unui tip structural caracteristic unei epoci istorice. A rezistat vremurilor aproape 500 de ani, iar intre 1996 – 2001 s-au desfășurat aici ample lucrări de restaurare, conservare și cerecetare arheologică de către UNESCO, sprijinit financiar de The Japan TrustFound, în colaborare cu Ministerul Culturii din România și cu Arhipiescopia Sucevei și Rădăuților, lucrări care au redescoperit un neegalat exemplu de artă și arhitectură medievala moldovenească. – ( Text extras de pe Site – ul Mănăstirii Probota )

Program Ziua 1:
Iași - Mănăstirea Probota – Bâlci Lespezi - Iași
07.30 Plecare de la Iași, Palatul Culturii
09.30 Slujbă Mănăstirea Probota
12.00 Prânz local
14.00 Bâlci Lespezi
17.00 Plecare către Iași

Tarife: 150 lei / persoana
Tariful include:
- prânz cu produse locale
- ghid local
- transport cu autocarul
Tariful nu include:
- intrare la obiective
- orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
- orice servicii suplimentare cauzate de forta majora (ex cheltuielile aparute ca urmare a prelungirii sejurului cauzat de vremea rea)
Informatii suplimentare:
Comanda presupune acceptarea acestor conditii de participare, fara alte interventii ulterioare.
Pentru orice activitate organizata de ANIMA HOLIDAYS – EVERYN beneficiati de consultanta gratuita, astfel încât să aveți parte de cele mai reușite experiențe de călătorie și vacanță.
Detalii de plată: 100 % la rezervare ferma.
Eveniment cu numar limitat de persoane 19, tarife valabile pentru grup de 19 persoane, programare obligatorie pe e-mail, telefon (in orarul de birou L-V 9-17).

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE