Lacul Rosu – Cheile Bicazului

Cheile Bicazului sunt amintite de lucrarea „Descriptio Moldaviae”, în 1714, scrisă de către cărturarul european şi umanist Dimitrie Cantemir ca fiind poarta de intrare în Moldova.
PREȚ:
550
LEI

Descriere

Ziua 1 – Vineri 17, Iulie | Iași – Telegondola Cozla – Cazare Hotel în Lacul Rosu

Ziua 2 – Sambata 18, Iulie | Drumetie la libera alegere
Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania situata in partea centrala a Muntilor Hasmas, in nord-estul tarii in judetele Neamt si Harghita. Statiunea care poarta numele acestui lac este un adevarat paradis pentru cei care cauta recreere si odihna. Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumusete deosebita. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri de o deosebita frumusete si avene. Pe parcursul serpentinelor din Chei exista mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii romani si de cei maghiari din zona.

Lacul Rosu, frumusete naturala unica, s-a nascut intr-o noapte furtunoasa in anul 1837, prin desprinderea solului care coborand in vale a taiat drumul paraului, baricada care a format lacul, element rar intalnit in natura. In jurul lacului s-au nascut multe legende si mituri, acestea fiind justificate de ramasitele carbonizate ale unor trunchiuri de copaci. Privelistea ne copleseste, apa lacului capatand uneori nuante rosiatice sugerand senzatii si efecte inspaimantatoare.
În curba drumului asfaltat din faţa hotelului Turist urcăm treptele de beton şi continuăm prin pădure pe poteca marcată până în Şaua Suhardului. Din şa urcăm abrupt şi susţinut 400 m unde cotim dreapta. De aici panta se domoleşte, iar în 350 m ajungem pe platoul Suhardului Mic.

Ziua 3 – Duminica, 19 iulie | Lacul Rosu – Borsec – Lacul Rosu
Servim micul dejun, după care ne îndreptăm spre: Borsec unde putem vedea Șapte Izvoare, Poiana Zânelor, Cariera de Travertin, Grota Urșilor, Peștera de Ghiață și Mofeta.

Ziua 4 – Luni, 20 iulie | Drumeție în pădurea de Mesteceni sau Drumeție pe urmele tranșeelor din Primul Război Mondial – Cojocar – Fierar - Povestea Mămăligii în Dolheștii Mici, Suceava - Iași
Poposim în Dolheştii Mici, aşezare străveche, aflată la 15 km de Falticeni, şi experimentăm patrimoniul natural, imaterial, enogastronomic, istoric, artistic si arheologic, experienta care ne introduce in aceasta lume arhaica si mai putin cunoscuta a satului din Moldova.

Tariful include:
- 3 nopti cazare la hotel *** Lacul Rosu, demipensiune
- Transport autocar (grup 33 persoane)
- Cazare și masă șofer pe toată perioada excursiei (mic dejun, pranz si cină)
- Acces la piscina interioara în intervalul orar 10.00 – 22.00
- Acces la sala de conferințe pentru karaoke și discotecă

Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice
- Atelierele de la Dolheștii Mici
- Parcări și taxe de drum
- Optional foc de tabără

Informații suplimentare:
Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica programul în funcție de factorii externi, fără a afecta calitatea acestuia.
Pentru orice activitate organizata de ANIMA HOLIDAYS – EVERYN beneficiati de consultanta gratuita, astfel încât să aveți parte de cele mai reușite experiențe de călătorie și vacanță.

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE