Gastronomie și artă rurală pe plaiuri dolheștene // august 2020

Experiențe la 360° pentru “a trăi” teritoriul Văii Șomuzului Descoperim natura armonioasă cu dulci coline scaldate de Șomuz Gastronomie moldovenească autentică Aventuri tradiționale și imersiune totală într-o lume arhaică.
PREȚ:
120
LEI

Descriere

Date: 14 august, 21 august, 28 august 2020

Program:
- 09.30 Atelier de gastronomie locală
- 11.00 Vizită la Cojocarul satului
- 11.30 Vizită la Fierarul satului
- 12.00 Prânz
- 15.00 “Chiuim”, jucăm hora, “bătuta” cu “Străjerii”.
- 16.00 Salutări, “pupături” și poza de final.

Poposim în Dolheştii Mici, aşezare străveche, aflată la 15 km de Fălticeni, și experimentăm patrimoniul natural, imaterial, eno -gastronomic, istoric, artistic si arheologic, experiența care ne introduce în această lume arhaică și mai puțin cunoscută a satului din Moldova.
Tradiționalele plăcinte moldovenești "poale-n brâu" aduc de obicei mare bucurie în cadrul unui atelier gastronomic. Ingredientul desăvârșit este sufletul, iar rezultatele sunt magice.

Îl vom cunoaște pe „omul cu o mie de cojoace” și pe „fierarul” satului. Vom începe să simțim nevoia de a manca și de a bea, nevoie pe care o vom liniști imediat cu apa rece de fântână și produse tradiționale de sezon într-un context de nerepetat.

A întrerupe acest ospăț va fi grupul local „Străjerii”, care ne vor pune în mișcare în doi timpi și trei mișcări, bătând din palme și din picioare, cu strigături din bătătura și chiuind.

Tariful de participare este de 120 lei/persoana. Pentru familii se calculeaza tarife speciale in functie de numarul si varsta copiilor. Rezervările se fac anticipat cel putin 10 zile înainte de programarea evenimentului.

Evenimentul se organizeaza pentru grupul de 20 persoane. Deplasarea se face cu mijloace de transport personale. întâlnire și plecare din Iași, la orele 7.30, Palatul Culturii.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE