Despre generația Millennials – a celor născuți după 1980 – se vorbește puțin în România. Despre copiii acestora însă, care au venit pe lume începând cu 2010, se vorbește și mai puțin, deși studiile arată că acești copii vor fi cea mai numeroasă generație de până acum și sunt născuți să fie lideri.

Generația Alpha, urmașa Generației Millennials, ridică deja părinților o serie de provocări, care pot fi depășite doar printr-o corectă și solidă informare și cunoaștere continuă, prin adaptare la și prin interconectare cu propriii copii.

Este ceea ce își propune să aducă în atenția publicului prima Conferință Națională de Parenting ”Părinți și copii”, care se va desfășura la Iași, pe data de 13 aprilie 2019, în Sala ”Eminescu” a Hotelului Traian, în intervalul orar 9.30-17.00.

Subiectele, la fel de incitante ca și provocările ridicate de copiii Alpha, vor face referire la: conectarea emoțională în era digitală; efectele relațiilor de cuplu asupra copiilor din Generația Alpha; parenting în situații de criză; rolul tatălui în viața copiilor Alpha etc.

Aceste subiecte vor fi abordate de Irina Nichifiriuc – specialist în parenting, mamă a 3 copii Alpha; Ioana Codreanu – psiholog, mamă a 2 copii Alpha; Raluca Munteanu – antreprenor, mamă a 4 copii Alpha; Crina Coliban – specialistă în nutriție, mamă a unui copil Alpha; Robert Diaconeasa – blogger Baby Cool, tatăl unui copil Alpha, precum și de alți invitați surpriză. Moderator: Izabela Marinescu, jurnalist, realizatoarea emisiunii ”Parenting XXI”, de la Canal 33.

Dacă studiile de specialitate relevă faptul că Generația Alpha va avea cea mai mare speranță de viață din istoria omenirii – 140 de ani – și că se pregătește să practice meserii care încă nu există, dar vor apărea vertiginos, în pas cu ritmul de dezvoltare a noilor tehnologii, cunoașterea modului de interconectare și interacțiune a părinților Generației Millenials cu copiii lor din Generația Alpha devine imperativă.

Conferința este organizată de comunitatea Mamprenoare, a mamelor antreprenor din România. Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul www.mamprenoare.eu

Contact:

Irina Nichifiriuc – Community Manager Mamprenoare Iasi mamprenoare.iasi@gmail.com