M-am pregătit pentru acest subiect un an și ceva – de fapt, de când am aflat că am cancer de colon cu metastaze – doamne, parcă a trecut deja o veșnicie!
Acum sunt bine pentru că – și subliniez – pentru că am avut încredere în medicină și în experiența și umanitatea doctorilor.
Recunosc, și am s-o fac cu voce tare, că am avut momente în care am refuzat să mă operez crezând în miracolul nu-știu-cărei diete, a nu-știu-cărui mare propovăduitor al medicinei alternative, etc. Și, la diagnosticul pe care l-am avut, cred ca acum nu mai trăiam dacă nu mă trezeam la realitate!

Scriu articolul ăsta după ce am conștientizat încă o dată, după o discuție în liniște cu soțul meu, suferința celor din jur.
Mi-am dat seama că soțul meu a trecut prin cea mai dureroasă perioadă din viața lui!
Am realizat că ai mei copii (5 și 7 ani), chiar dacă am făcut tot posibilul să nu-i debusolez, au fost și ei marcați destul de zdravăn.
Despre părinții mei, nu mai spun. Imaginează-ți că afli că al tău copil are cancer și tu nu poți să mai faci nimic pentru că nu-ți mai aparține. Doar încerci să te ții tare și să nu te bușescă plânsul de față cu el…
Fratele meu, prietenii, angajații… toți au fost șocați.

Scriu acest articol nu ca să-mi fac reclamă afacerii mele (care, apropos, a mai și crescut în tot această perioadă), ci ca să transmit un mesaj tare important:
AI ÎNCREDERE ÎN MEDICI!
Mergi la control, operează-te, dacă trebuie, fă ce-ți spun ei – evident, dacă e cazul. Recuperarea însă depinde de tine, de optimismul tău, de faptul că își descoperi puterea magică de reconstrucție.

Hai să ne auzim cu bine și cu sănătate!
Iuliana Șoșu
joli-bebe.ro
Meșterul tău de perne din Iași