Trăiesc un paradox!

De 5 luni de când mi-am dat demisia de la Știrile PRO TV și “stau acasă”, întâlnesc mai mulți oameni noi decât atunci când mergeam în fiecare zi la redacție.

Este adevărat, sunt zile în care singurele persoane cu care interacționez sunt educatoarele Alexei, dar și zile în care ies, cunosc oameni pasionați de ceea ce fac, mame puternice care mă inspiră. Mulți oameni minunați!

Când ai un job la punct fix, ca cel din redacție, ești înconjurat de o mână de oameni drăguți și simpatici (majoritatea) cu care trăiești bunele și relele, panicile și deadline-urile. Ajungi să știi cine s-a certat cu soțul sau când este un copil bolnav, cine ce a mai gătit sau ce și-a cumpărat fiecare.

Când stai acasă în schimb, oamenii aceștia nu mai există.  Și atunci ieși din bulă. Which is great!

Afară din bulă am găsit femei cu 2 copii și 3 afaceri sau altele cu o carieră și cu o afacere înfloritoare în paralel sau oameni care se zbat să schimbe ceva  în bine în viețile celorlalți.

Multe am făcut în lunile acestea. Mi-am descoperit noi calități și capabilități. Pot să pun de supă și să editez fotografii , fac mâncare și ascult un webinar, pun rufe la spălat și gândesc niște postări.  Analizez și scriu foarte mult, montez, fac grafică, mă documentez, merg la cursuri, vorbesc cu profesioniști sau fac contabilitate.

Când apare un copil ar trebui să îți mai crească încă minim o mână, mamele știu despre ce vorbesc, pentru că cele două deținute în mod obișnuit nu ajung.

Când ești freelancer ar trebui să îți mai crească încă un cap, pentru că cel din dotare face scurtcircuit câteodată de la “supraîncălzire”.  Nu este nimeni care să îți zică ce și cum să faci, nu verifică nimeni deciziile, ești CEO, director de vânzări, consilier financiar, director de marketing și multe alte funcții.

Tu singur-singurel!

Dar pot să aleg cu cine vreau și cu cine nu vreau să lucrez, pot să îmi iau fetița de la grădiniță sau pot să nu o duc deloc, pot să lucrez în pijama sau de la cafenea și mai ales… pot să fiu creativă!

5 luni pentru mine!

Oana Hagiescu – Social Media Specialist