Oana Luca, Consultant Fiscal, Eurocont&Fiscal&Audit SRL

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?

Mă numesc Oana Luca, sunt din Cluj Napoca şi, în calitate de expert contabil şi consultant fiscal, am înfiinţat şi coordonez activitatea societăţii Eurocount&Fiscal&Audit SRL.

Când ți-a venit ideea acestei afaceri? A fost un vis mai vechi sau o oportunitate de moment?

Afacerea s-a născut natural, ca urmare a formării mele profesionale continue fiind construită pas cu pas ca un puzzle. În domeniul meu de activitate, o astfel de afacere nu este o oportunitate de moment, ci mai degrabă vine dintr-o dorinţă puternică sau dintr-o nevoie acută. Pentru mine, înfiinţarea acestei societăţi a venit din dorinţa de a fi independentă din punct de vedere profesional şi financiar, dar şi din dorinţa de a contribui la creşterea apetitului pentru antreprenoriat în România.

Ai avut nevoie de finanțare pentru proiectul tău sau ai pornit afacerea cu fondurile proprii?

Afacerea mea a fost demarată din surse proprii şi a crescut organic prin reinvestirea rezultatelor activităţii desfăşurate.

Ce produse și servicii oferi și cine sunt clienții tăi?

Oferim servicii integrate de fiscalitate, contabilitate şi audit personalizate fiecărui client. Pentru potenţialii clienţi noi oferim 1 oră de consultanţă fiscală sau configurare business 1 la 1. Pentru clienţii pe care îi gestionăm în regim de permanenţă în baza contractelor tip abonament, asigurăm fie conducerea evidenţelor contabile, resurse umane şi salarizare, fie servicii de consultanţă fiscală. În plus, în prezent avem şi contracte personalizate nevoilor clienţilor oferind servicii de coordonare şi formare departamentului economic al clientului, servicii de implementare noi strategii de business cu componentă economică dominantă (de exemplu fuziuni, divizări, reorganizări), servicii de mentorat 1 la 1 sau formularea de opinii fiscale de specialitate înainte, în timpul sau după desfăşurarea inspecţiilor fiscale. Deservim clienți persoane fizice şi persoane juridice din domenii de activitate diverse atât la nivel naţional, cât și din afara țării.

Cu ce vii tu diferit pe piață? Care este diferența majoră dintre oferta ta și concurență?

Faptul că deţin certificări profesionale multiple (consultant fiscal, auditor, lichidator, expert contabil, mediator) consider că ofer servicii profesionale integrate având o înţelegere completă a stării de fapt şi putând genera soluţii complexe. În plus, dispun de asigurare de răspundere profesională cu clauză de retroactivitate pe 3 ani ceea ce constituie pentru clienţii noştrii un confort suplimentar şi o garanţie a calităţii serviciilor prestate. O altă diferenţă majoră o constituie faptul că educaţia continuă este una din primele mele 3 valori fapt pentru care nu sunt un prestator de servicii contractat de contribuabil pentru a lucra în interesul ANAF. Consider că fac educaţie antreprenorială şi de business prin împărtăşirea informaţiile profesionale pe care le deţin, cât şi a noutăţilor legislative cu impact în business pentru clienţii noştrii în cadrul orelor de consultanţă gratuite oferite şi mediului antreprenorial prin întâlniri on line şi off line.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor? La cât timp de la lansarea afacerii ai simțit asta?

Marea satisfacţie ca antreprenor este dată de satisfacţia clienţilor noştrii şi retenţia lor alături de noi de-a lungul timpului prin prelungirea contractelor de prestări servicii anuale. În plus trendul crescător al numărului acestora şi conversia ridicată a întâlnirilor iniţiale în contracte de prestări servicii ne arată că afacerea creşte organic pe baze sănătoase.

Ce faci în momentele grele ca să te remontezi? Ce te motivează să mergi mai departe?

În momentele grele ca să mă remontez îmi întorc atenţia către familie şi rolurile pe care le joc aici, ascult muzică şi ies la plimbări lungi în natură. Pe de o parte, îmi găsesc motivaţia de a merge mai departe în interiorul familiei mele restrânse, iar pe de altă parte satisfacţia clienţilor la finalul unui proiect de success mă determină să intru cu avânt şi entuziasm în următorul proiect de consultanţă.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză și ce ai învățat din ea?

Cea mai mare provocare a mea în perioada de criză a fost aceea de a le arăta clienţilor calm şi siguranţă pentru că ei aveau nevoie de un sprijin stabil şi de încredere. Am învăţat că în moment de criză toţi putem fi vulnerabili, dar este important care este atitudinea cu care ne raportăm la ea. De altfel, orice uşă închisă, înseamnă o fereastră deschisă cu condiţia să acţionezi.

Cum reușești să faci față multiplelor roluri pe care le ai (femeie, antreprenor, partenera de viață, fiică, colegă, mamă etc..)? Care este secretul tău?

Multiplelor roluri pe care le am le fac faţă cu multă disciplină şi cu o agendă ordonată. Uneori sunt mai bună într-un rol, altădată în alt rol, dar important este că îmi doresc ca mâine să fiu mai bună decât am fost ieri. Eu văd acest progres şi mă bucură, dar sunt conştientă că trebuie să perseverez.

Ce planuri ai pentru viitor?

Pe viitor îmi doresc să îmi măresc echipa şi să îmi diversific gama de servicii pe anumite nişe unde am sesizat nevoia antreprenorilor care nu se întâlneşte cu oferta profesioniştilor din piaţă.

Ce sfaturi ai da femeilor care se tem să facă pasul spre antreprenoriat?

Sfatul meu pentru femeile care se tem să facă pasul spre antreprenoriat este să îndrăznească: să treacă la acţiune şi să facă primul pas chiar şi atunci când nu văd tot parcursul de la A la Z al proiectului pe care şi-l doresc să îl demareze. După primii paşi, vor vedea mult mai clar oportunităţile şi nevoile, iar Universul le va veni în sprijin cu soluţii pe care iniţial, neacționând, nu le-ar fi intuit. În plus, le recomand să analizeze comunităţile de antreprenori deja existente şi să se alăture acelora cu care împărtăşesc aceeaşi viziune şi aceleaşi valori. Eu cred în puterea comunităţilor şi, din punct de vedere antreprenorial, pe mine m-au ajutat mult prin oportunităţile pe care mi le-au deschis şi oamenii valoroşi pe care am avut ocazia să îi cunosc. Le doresc mult succes şi le îndemn să reţină că cine nu îndrăzneşte, nu reuşeşte.

Copyright @2016 - 2024 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu