Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezintă

Oana Laura Voinea, AnaLuca

Platforma mamprenoare.eu adună la un loc afaceri din toate domeniile și din toate colțurile țării. Prin intermediul acestor interviuri dorim să vă prezentăm antreprenorul care stă în spatele afacerii cu ideile, satisfacțiile, dar și provocările sale, mai ales în această perioadă de criză.

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai? 

Ma numesc Oana Laura Voinea, sunt din Timisoara si am o firma de productie textila, producem in special produse textile refolosibilie.

Când ți-a venit ideea acestei afaceri? A fost un vis mai vechi sau o oportunitate de moment? 

Cand s-au nascut gemenii mei, Ana si Luca, in urma cu aproape 8 ani, am aflat de scutecele textile refolosibile moderne, care ne-au convins si pe mine si pe sotul meu, atat din punct de vedere al sanatatii pentru bebelusi, dar si a costurilor reduse pe termen lung si impactului scazut asupra mediului comparativ cu scutecele de unica folosinta. Astfel ca, la doar cateva luni dupa ce am inceput sa le utilizam, mi-a incoltit ideea unui brand romanesc de scutece textile, pentru ca la vremea respectiva, dar si acum, exista doar cateva incercari ale unor mamici de a produce un astfel de produs in Romania. Initial am colaborat cu o fabrica in domeniul textil pentru a produce primele scutece si pentru ca nu a rezultat produsul pe care mi-l doream din cauza lipsei mele de experienta, am renuntat la productie pentru cativa ani.

Ai avut nevoie de finanțare pentru proiectul tău sau ai pornit afacerea cu fondurile proprii?

In anul 2019 am obtinut finantare europeana pentru a demara din nou proiectul, de data aceasta cu productie proprie si asa am prins din nou curaj sa o iau de la capat si sa incep din nou productia cu o gama mai diversificata de produse.

Ce produse și servicii oferi și cine sunt clienții tăi?

In acest moment oferim o gama variata din categoria scutecelor textile si a accesoriilor necesare pentru bebelusi, aleze, bavete, extensii pentru body-uri, dar am produs si alte produse cum ar fi dischete demachiante reutilizabile, absorbante intime refolosibile pentru femei si chiloti menstruali, absorbante pentru axila. In perioada pandemiei, am produs foarte multe masti de protectie textile in 4 straturi, pentru a fi cat mai eficiente si inca le avem in portofoliu, iar pe viitor mai avem in plan si alte produse reutilizabile.

Cu ce vii tu diferit pe piață? Care este diferența majoră dintre oferta ta și concurență? 

Majoritatea produselor noastre sunt produse de nisa care se mai gasesc pe piata din Romania dar foarte putine sunt si produse in Romania, ne diferentiem foarte mult prin calitate in primul rand prin materialele utilizate care sunt extrem de importante. De exemplu la scutecele textile si la absorbantele pentru femei utilizam mult canepa ca si material de baza pentru absorbtie, acesta fiind cel mai absorbant material natural si l-am ales chiar daca inevitabil creste pretul produsului final comparativ cu o microfibra din poliester, tocmai pentru ca produsele noastre sa fie diferite de cele existente pe piata.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor? La cât timp de la lansarea afacerii ai simțit asta?

Am satisfactii ca si antreprenor de fiecare data cand primesc feedback-uri pozitive despre produse, cand clientii revin la noi pentru a comanda din nou si cand pot sa ajut in special mamici si femei sa ia decizia de a incerca produsele noastre neavand experiente anterioare cu produse similare, iar dupa ce incep sa le utilizeze sunt incantate de rezultat

Ce faci în momentele grele ca să te remontezi? Ce te motivează să mergi mai departe?

Ma remontez de fiecare data pentru ca imi doresc sa mearga aceasta afacere, sa fac cat mai cunoscute produsele noastre si cel mai mult ma motiveaza clientii multumiti de produse sau cand acestia recomanda produsele noastre si altor persoane.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză și ce ai învățat din ea?

Cea mai mare provocare in aceasta perioada a fost sa reusesc sa mentin afacarea, sa supravietuiasca si sa reusesc incet incet sa o transform intr-o afacere profitabila. De asemenea a fost o provocare sa ne adaptam in 2020 mai ales la cerintele pietei prin productia de masti, care ne-a si ajutat foarte mult sa mentinem productia pentru cateva luni.

Cum reușești să faci față multiplelor roluri pe care le ai (femeie, antreprenor, partenera de viață, fiică, colegă, mamă etc..)? Care este secretul tău?

Inca sunt la inceput pe acest drum si ma straduiesc sa fac fata multiplelor roluri, inca mai am mult de lucru in acest sens.

Ce planuri ai pentru viitor?

Pentru viitor imi doresc sa reusesc sa cresc capacitatea de productie, sa diversific cat mai mult gama de produse si sa ajung cu produsele ANALUCA in cat mai multe familii atat in tara, cat si in alte tari, deocamdata cateva din produsele noastre se gasesc in Cipru si au fost foarte apreciate.

Ce sfaturi ai da femeilor care se tem să facă pasul spre antreprenoriat?

Sa nu renunte niciodata chiar daca se lovesc de piedici si greutati, daca se simt implinite prin ceea ce fac.

Mamprenoare.eu își propune să reunească într-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare și networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate în mod profesionist și pot fi găsite ușor după domeniul de activitate sau localitate.
Copyright @2016 - 2023 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu