Sunt Mihaela ALBIANU şi astăzi vă prezint afacerea mea, www.magazincreativ.ro. Povestea mea este simplă: cărţile, copiii şi creativitatea sunt cheile aurite care mi-au deschis calea spre www.magazincreativ.ro.

Magazinul inspiraţiei tale, www.magazincreativ.ro, este născut din iubire pentru copii, din pasiune pentru frumos, din curajul insuflat de cele 10 cărţi, pe care le-am editat ca şi concluzie la cele 10  concursuri de artă plastică pe care le-am organizat între 2012-2015, de revista pentru cadre didactice, Demersuri Creative care apare sub grija mea din 2016 până în prezent, dar şi din materializarea propriilor idei.

În 2015, înainte de finalul concediului de creştere al celui de-al doilea copil, am decis că este momentul să îmi iau rămas bun de la cariera pe care o aveam la Ateneul Tătăraşi, instituţie de cultură din Iaşi, şi să dau contur ideilor proprii. Am înfiinţat www.magazincreativ.ro, un magazin online destinat părinţilor creativi, organizatorilor de activităţi extraşcolare şi profesorilor din învăţământul preşcolar şi primar.

În atelierul nostru din Iaşi producem 70 % decupaje din carton şi 30 % figurine din ipsos. În magazin, alături de figurinele din ipsos şi decupaje, vindem şi rechizite, accesorii decorative, materiale şi unelte atent alese, necesare clienţilor noştri pentru materializarea proiectelor artistic-educative. Decupajele noastre din carton, o colecţie de peste 300 de produse, sunt frumoase, colorate, mici sau mari, şi reprezintă materiale suport pentru activităţile practice din grădiniţă şi şcoală, dar şi elemente de bază pentru decoraţiunile de sezon. Figurinele din ipsos, o colecţie de peste 250 de modele, sunt pictate de copilaşi în cadrul orelor de arte vizuale sau la activităţile din afara şcolii. Produsele noastre de top sunt fără îndoială seturile pentru confecţionarea felicitărilor şi a mărţişoarelor, seturi pe care le creăm cu grijă şi le îmbunătăţim în fiecare an, şi-n fiecare sezon: de Paşti, Crăciun şi Mărţişor. Şcoli şi grădiniţe întregi au lucrat cu seturile noastre creative  şi, la fiecare final de sezon, deşi obosită, sunt mândră că ideile mele au prins viaţă şi se răspândesc atât de frumos prin ţară!

Produsele noastre sunt bucuria copiilor şi le aduc sentimentul unui lucru complet, bine făcut. Reducerea timpului profesorilor pentru pregătirea a materialelor de lucru, stimularea creativităţii copiilor, sunt principalele noastre obiective atunci când concepem un produs. Munca bine făcută, respectul pentru mediu şi obţinerea unui produs cu un preţ cât mai mic, sunt regulile de bază ale afacerii noastre. Astfel, fiecare set creativ pe care îl vindem pe site este lucrat anterior cu copii preşcolari sau şcolari mici. Coletele pe care le livrăm în ţară sunt livrate în cutii din carton reciclat, iar materialele utilizate în producţie sunt direct de la producător. Încă de la început am dorit ca produsele noastre să ajungă în orice localitate din ţară, astfel că am livrat permanent, prin poştă în mediul rural şi prin curier rapid în mediul urban.

Suntem atenţi la nevoile clienţilor noştri şi răspundem cu drag la majoritatea comenzilor speciale, comenzi în care investim la fel de multă dragoste, precum cei care le-au gândit. Astfel, avem bucuria de fi parte din activităţi caritabile, petreceri, nunţi, botezuri sau activităţi distractive pentru salariaţi, enoriaşi şi pensionari. Suntem emoţia unui eveniment reuşit, a unui cadou dăruit din suflet sau a unui timp liber de calitate.

Din iulie 2016 am început să susţin ateliere de creaţie cu materiale din magazin, pentru copiii din Iaşi, o călătorie nesfârşită prin lumea artelor plastice și a meșteșugurilor. Atelierele mele de creaţie sunt o cale de a descoperi tehnici de lucru, materiale profesionale, de a forma deprinderi sănătoase şi de a stimula creativitatea copiilor.

Mihaela ALBIANU

Tel: 0729562238

Magazin online: www.magazincreativ.ro

Facebook: https://www.facebook.com/Magazin-Creativ-426711604166910/

Informaţii despre atelierul din Iaşi şi activităţile ONG-ului pe care îl prezidez: www.activităţicreative.ro.