Meseria de Asistent Medical, o meserie care nu va putea fi preluată de roboți!

Conform unui studiu din 2017 realizat de Institutul McKinley Global, până în 2030, aproximativ 800 de milioane de oameni vor fi afectați de automatizare și își vor pierde locurile de muncă, reprezentând aproximativ o cincime din forța de muncă globală. De asemenea, o altă treime din forța de muncă globală va trebui să se recalifice pentru a-și păstra locurile de muncă actuale. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Oxford, aproximativ 47 % dintre lucrătorii din SUA au o probabilitate ridicată ca locurile lor de muncă să fie automatizate în următorii 20 de ani.

Într-o lume în continuă evoluție tehnologică, unde inteligența artificială și robotica au început să își facă simțită prezența în multe domenii, mulți tineri aflați la începutul carierei sau persone care au meserii care sunt în pericol de dispariție, se întreabă:

"Ce meserie aş putea să învăț, ca să fiu sigur/ă că nu va fi preluată în scurt timp de roboți?"

 Răspunsul este, meseria de  Asistent Medical, una dintre acele meserii în care factorul uman nu poate fi înlocuit în totalitate.

 Pentru a pune mai bine în valoare necesitatea asistenţilor medicali umani, vom enumera câteva motive :

  • Empatia este o componentă importantă în procesul de vindecare

În primul rând, relația interumană dintre asistentul medical și pacient joacă un rol crucial în procesul de vindecare și îmbunătățire a sănătății. Empatia și capacitatea de a oferi suport emoțional sunt aspecte fundamentale ale acestei meserii și sunt dificil de replicat de către roboți.

  • Oamenii înţeleg mai bine contextul și iau decizii mai bune

Pe lângă aspectul uman al meseriei, abilitățile cognitive și de luare a deciziilor ale asistenților medicali sunt de neprețuit. Diagnosticarea corectă și interpretarea complexă a datelor medicale necesită inteligență artificială sofisticată și o înțelegere profundă a contextului individual al fiecărui pacient. Chiar și cele mai avansate tehnologii actuale întâmpină dificultăți în a concura cu abilitățile umane.

  • Asistenții medicali veghează la o bună aplicare a tehnologiei în îngrijirea pacienților

Asistenții medicali sunt permanent adaptaţi la noile tehnologii care îmbunătățesc practica medicală. Ei pot folosi tehnologia pentru a-și spori eficiența și precizia în efectuarea procedurilor, dar aceasta nu înseamnă că meseria lor va putea fi înlocuită. Asistenții medicali au capacitatea de a integra și superviza tehnologia, asigurându-se că aceasta este folosită în beneficiul pacientului.

  • Asistenții umani gestionează mult mai ușor situațiile neprevăzute

O altă latură a meseriei de asistent medical care face dificilă înlocuirea sa cu roboți,  este varietatea și complexitatea sarcinilor cu care aceștia se confruntă. În fiecare zi, un asistent medical poate fi implicat în îngrijirea pacienților, pacienţi cu o gamă largă de afecțiuni și probleme de sănătate. 

Această adaptabilitate și capacitatea de a face față situațiilor neprevăzute sunt calități cheie care definesc un asistent medical competent și sunt dificil de programat într-un robot.

În concluzie, meseria de Asistent Medical rămâne una dintre puţinele meserii care nu pot fi complet înlocuite de către roboți. Empatia, abilitățile cognitive, capacitatea de a se adapta la situații complexe și relația interumană cu pacienții sunt doar câteva dintre aspectele care fac din profesia de asistent medical, o profesie indispensabilă și de viitor în domeniul sănătății.

Cu siguranță, tehnologia va continua să evolueze și să aducă schimbări în toate domeniile, dar roboții nu vor putea înlocui în totalitate prezența și competența unui Asistent Medical la patul bolnavului.

Dacă îți dorești să devii Asistent Medical și să îți asiguri o meserie de viitor, te invităm să urmezi cursurile Școlii Postliceale „Prof. Dr. P. Brânzei” din Iași, cursuri de zi, cu o durată de trei ani .

Detalii și înscrieri la numărul de telefon: 0758233923 sau pe website-ul școlii: https://scoalabranzei.ro

Copyright @2016 - 2023 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu