O lume mai buna șade în mâinile tale! Dă-i viață!

Acesta este crezul care m-a însoțit pe tot parcursul creării Fă Bine!, platforma de resurse pentru ONG-uri, companii și voluntari individuali, un întreg ecosistem care facilitează implicarea în comunitate și realizarea de fapte bune.

Am început să voluntariez în anul 2010 și de atunci tot primesc înapoi necontenit Recunoștință, Bucurie, Încredere, Stare de Bine, Curaj. Și sunt convinsă că oricine oferă sprijin celor din jur va beneficia de ele. Visez la o lume în care fiecare dintre noi contribuie la mai binele tuturor, în care fiecare cetățean se implică în rezolvarea problemelor comunității din care face parte, în care fiecare om se apleacă asupra durerii celui de lângă el pentru a-l ajuta. Fiindcă atunci când tuturor ne pasă, fiecare dintre noi va fi mai fericit.

Iar platforma Fă Bine este mai mult decât un ideal. Oferă instrumente concrete de implicare socială pentru toți cei interesați să ajute la îmbunătățirea mediului în care trăiesc sau activează. Dacă te întrebi deja cum te poți implica, iată câteva soluții oferite prin intermediul platformei:
– Voluntariază pentru cauza apropiată sufletului tău! O poți face individual sau împreună cu prietenii sau cu colegii de la birou
– Donează obiecte în stare bună! Atâtea ONG-uri și persoane în dificultate au nevoie de ele și le pot da utilitate ridicată
– Cumpără produse de la ONG-uri! Știi că multe dintre ele confecționează produse de care tu te poți bucura oricând pe parcursul anului?
– Donează bani! Banii sunt la fel de importanți pentru ONG-uri ca pentru oricare altă companie sau persoană fizică. Multe dintre serviciile oferite beneficiarilor lor costă, iar ONG-urile au acces la mult mai puține surse de finanțare.

În fiecare zi, prin tot ceea ce facem, suntem conectați unii cu ceilalți. Acțiunile fiecăruia ne influențează, iar atunci când acționăm în grup, impactul este cu atât mai important. De aceea cred în efectul de multiplicare pe care companiile îl pot avea în îmbunătățirea vieții comunităților în care activează. Iar pentru ele am creat instrumente de intervenție socială cu impact benefic pentru comunitate și pentru proprii angajați.

Cred cu tărie în beneficiile voluntariatului și ale actului de a dărui, atât pentru voluntar și beneficiar, cât și pentru angajator, familie, pentru societate în ansamblul ei.

Vino alături de mine și Fă Bine!

Maria Duduman, CFA

Website: www.fabine.eu
E-mail: maria.duduman@fabine.eu
Telefon: +40 724 217 601