Mamprenoare lanseaza Programul VISS

Programul este dedicat femeilor pentru care antreprenoriatul este soluția potrivită pentru a dobândi independența financiară

Asociația Mamprenoare are ca obiectiv sprijinirea femeilor (în special a mamelor) în asigurarea independenței financiare prin organizarea de programe prin intermediul cărora acestea își transformă pasiunile și abilitățile în modele de afaceri.

După succesul programului #BusinessSkills4Women, lansat în aprilie și unde oferim cursuri de abilități de business către 170 de femei care au deja o afacere proprie de dimensiuni mici (PFA sau SRL cu până în 10 angajați), membrele și voluntarele Asociației Mamprenoare și-au îndreptat atenția către femeile care nu au încă afacerea lor și se află în dificultăți financiare temporare.

Ne adresăm cu prioritate mamelor (romance sau ucrainience) ale căror venituri au fost puternic afectate de pandemie sau război și pentru care antreprenoriatul este soluția potrivită pentru a obține veniturile de care au nevoie pentru a-și întreține familiile.

În cei 6 ani de când sprijinim antreprenoriatul mamelor prin intermediul Mamprenoare Business Hub & Accelerator am întâlnit mame care se îndreaptă spre antreprenoriat ca spre unica soluție de a obține venit pentru că situația personală nu le permite să lucreze ca angajat: au familii care le solicită atenția în mod special, sunt mame singure sau nu găsesc locuri de muncă în zonele în care locuiesc. Peste toate aceste probleme a venit pandemia, apoi razboiul și criza energetică și situația lor financiară s-a deteriorat.

Ne dorim să sprijinim aceste femei pentru a trece peste situația în care se află temporar și să le oferim instrumentele, cunostințele și resursele de care au nevoie pentru a-și transforma pasiunile, experiența și abilitățile în mici afaceri care să le ofere stabilitate și perspective de creștere.

Pentru că din Asociația Mamprenoare fac parte femei de afaceri cu experiență și expertiză în domenii de business (experți contabili, avocați, specialiști în educație financiară, specialiști in branding & identitate vizuală, specialiști în social media, consultanți în afaceri, traineri, coachi etc.) am strâns o echipă de proiect formată din X astfel de specialiști și am conceput un program care conține atât o parte de teorie, cât și o parte de practică până în momentul lansării propriei afaceri și chiar monitorizare pe o perioadă de minim 1 an.

ETAPELE PROGRAMULUI:

Data lansarii: 31 mai

Perioada promovare: 1 iunie – 31 iulie

Webinar promovare: 1 iulie

Perioada inscriere: 1 iunie – 31 iulie

Selectia: 1 – 25 august

Confirmare: 25-30 august

Desfăşurarea cursurilor/ programului: 1 sept  – 30 octombrie.

Perioada pentru depunerea planurilor de afaceri: 1 noiembrie -15 noiembrie

Evaluarea planurilor de afaceri: 15 noiembrie – 30 noiembrie

Anunțarea celor 5 câștigătoare a premiilor în valoare de 1.500 eur: 1 decembrie

Infiintare firme: 1 decembrie -10 decembrie 2022

Mentorat, monitorizare si follow up: 1 decembrie 2022 – 31.05.2022

Conferinţa de închidere a VISS 2022 si lansare VISS 2023:  1 iunie 2023

ECHIPA DE PROIECT:

Manager de proiect: Anda Pop

Echipa de proiect: Anamaria Ciuhuță, Andra Badiu, Claudia Rogozan, Alina Bota, Oana Luca, Oana Pocan, Anamaria Pop, Gabriela Vasiloiu, Anca Beșliu, Mihaela Antoche, Codruța Ștefănigă și Ivo Macovei.

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Programul este accesibil tuturor femeilor în vârstă de cel puțin 18 ani, rezidente în România sau în străinătate, care să nu desfășoare activitate economică organizată sub o formă juridică supusă înregistrării în registrul comerțului, sau activitate economică desfășurată ca persoană fizică independentă înregistrată ca atare în evidențele organelor fiscale, cu condiția înscrierii prin folosirea formularului promovat prin mijloacele de comunicare ale programului.

MECANISMUL DE PARTICIPARE

Orice persoană care dorește să participe la program trebuie să completeze integral câmpurile obligatorii menționate în formularul de înscriere, utilizând date reale și actuale, sub sancțiunea descalificării din program.

Organizatorii programului vor selecta un număr de 50 persoane dintre cele care au completat formularul, notificându-le prin intermediul datelor de contact completate în formular. Persoanele notificate vor avea la dispoziție un termen de cel mult 5 zile pentru a confirma participarea. În lipsa comunicării confirmării de participare în termenul stabilit, persoana în cauză va pierde locul atribuit, acesta urmând a fi redistribuit în favoarea următoarei persoane din lista de rezervă întocmită de comisia de selecției.

PREMII

Ne dorim să atragem în acest program femei motivate de dorința de a reuși în dezvoltarea propriei afaceri, care știu că stabilitatea financiară se obține prin seriozitate, dăruire și perseverență, care nu renunță ușor și caută mereu soluții pentru a reuși. De aceea, dorim să sprijinim afacerile care vor ajunge la finalul programului prin oferirea de servicii suplimentare din partea membrelor comunității noastre in valoare de 1500 euro pentru 5 proiecte care ajung la finalul programului. Sunt servicii de design, social media, contabilitate, asistență juridică, servicii de marketing și coaching de care orice afacere are nevoie la început de drum pentru a putea crește sănătos.

Mai mult decât atât, noile antreprenoare vor obține suport din partea comunității Mamprenoare prin oferirea unui abonament pe timp de 1 an (de la lansarea afacerii) la platforma mamprenoare.eu cu posibilitatea de a participa gratuit la toate întâlnirile organizate de Mamprenoare Business Hub&Accelerator.

INSCRIERI

Înscrierile se fac pe:  în perioada 1 iunie-31 iulie 2022 pe https://forms.gle/6yXWGo3TT4jf5VgTA

Alina Bota

Președinte Asociația Mamprenoare

Copyright @2016 - 2024 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu