Mă numesc Irina Nichifiriuc și sunt mama a trei copii, un băiat și două fete. Am studii post-universitare de Marketing – Strategie și Planificare, formare de Consilier pentru Dezvoltare Personală și certificare de Instructor Hand in Hand Parenting. Știu că e o combinație cel puțin bizară de specializări, dar am căutat în multe locuri până să-mi găsesc vocația și rosul pe acest pământ. A fi instructor de părinți îmi dă o bucurie și o împlinire la care până acum doar visam.

Povestea mea începe după ce am avut primul copil. Am înțeles atunci că am nevoie de mai multe informații și instrumente pentru a crește un copil echilibrat și fericit. Ceea ce moștenisem de la părinți, nu era suficient. Am utilizat cu succes Parentajul prin Joacă (Playful Parenting), însă ceva lipsea. După ce s-a născut și al doilea copil răbdarea mea ajunsese la saturație, oboseala și lipsa unui sistem de suport eficient făceau din mine un monstru. Apoi am descoperit Hand in Hand Parenting iar viața mea s-a schimbat radical. Am reușit să o ajut pe fetița mijlocie să își găsească pacea după ce un an întreg plânsese în fiecare noapte fără vreun motiv evident, am reușit să cresc încrederea de sine a băiatului care avea probleme mari cu anxietatea de separare, m-am apropiat mult de soțul meu și mi-am recăpătat plăcerea de a trăi.

Toate acestea m-au determinat să mă înscriu în programul de Certificare pentru Instructori în 2015 și să devin Instructor Hand in Hand în anul următor. De atunci încerc să ajut părinții din regiunea Moldovei să înțeleagă mai bine cum funcționează emoțiile copiilor, cum să se joace cu ei pentru a clădi relații armonioase și copii încrezători și independenți, cum își pot construi un bun sistem de suport pentru ei înșiși și cum pot deveni buni leaderi în familie și în societate.

Susțin cursuri și workshopuri pentru părinți în diverse locații din Iași și încerc să susțin mamele antreprenor promovându-le în cadrul evenimentului lunar ”Mamele petrec împreună”.

Puteți citi mai multe despre aventurile mele de părinte și instructor pe blogul personal www.sfatulmamei.com, pe blogul Hand in Hand Parenting sau pe Facebook dând Like la pagina mea Sfatul Mamei.

Îmi puteți scrie și direct pe e-mail: irina.nichifiriuc at yahoo.ro