1. Care a fost parcursul tău educațional și profesional înainte de a fi mămică?

Înainte de a fi mămica am absolvit Facultatea de Litere din Cluj, specializare Italiana – Engleza și am făcut un master în Limba Italiana – Comunicare multilingva și multiculturala, tot la aceeași facultate.În momentul în care am intrat în concediu prenatal (cu primul copil), lucram într-o multinațională ca operator pe calculator (suport clienți). 

2. Ce s-a întâmplat în cariera ta în momentul în care ai devenit mămică?

În momentul în care am devenit (pentru prima data) mămică, am observat ca am o perioada de timp (în cele 24 de ore) pe care as putea-o monetiza. 
În acest sens am cautat un loc de muncă fără un orar strict și care sa îmi permită sa lucrez de acasă. Astfel, am ajuns să colaborez cu o firmă în crearea de conținut (content-writer) și asa am aflat despre SEO (search engine optimization) și am început sa învăț pe cont propriu despre acest lucru. După terminarea concediului de maternitate, m-am întors la fostul loc de muncă, dar cu program part-time pentru că programul la 8 ore era de la 10-19. Astfel, am decis să adaptez acest program pentru a putea petrece timp și cu familia. 

3. Destul de mare trecerea de la facultatea de litere la IT…

Am dat de un domeniu care ma atrăgea foarte mult (SEO) și am început să învăț teoria. Mai apoi am găsit un astfel de post în Cluj pentru limba italiana.
După ce am fost angajată în cadrul acelei firme, am aflat de aceasta oportunitate de a învăța limbaje de programare în cadrul cursului postuniversitar de 2 ani de Informatica Aplicata și Programare organizat de Universitatea Tehnica. După finalizarea acestui curs am decis sa rămân în același domeniu care ma pasiona: optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare sau altfel spus: cum sa ajungi pe prima pagina din Google, folosind cuvinte cheie relevante pentru afacerea ta. 

4. Cum ți-a influențat maternitatea cariera?

După ce am născut al doilea copil, la nici 7 săptămâni după, eram la Registrul Comerțului cu actele pentru deschiderea unui SRL. Aveam de ceva vreme acest gând împreună cu soțul meu, dar îmi doream să pot gestiona totul pe cont propriu și să pot să creez și să cresc partea mea din firmă, cea de IT. 

5. Care a fost cea mai mare provocare a ta ca antreprenor?

În tot acest timp, cea mai mare provocare a fost organizarea timpului și menținerea unui echilibru intre gestionarea proiectelor și a clienților și viata de familie, petrecerea timpului cu cei dragi. 

6. Ce ai învățat în perioada asta de antreprenoriat?

În toată aceasta perioadă, am învățat foarte multe lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le știu înainte de a deschide SEOholic, precum: analiza concurenței, cum fac analiza de piață, ce să faci și ce să nu faci în anumite momente, ce greșeli să eviți ca să nu pierzi bani, cum să pui în balanță lucrurile și cum să iei deciziile potrivite.

7. Cum gestionezi timpul petrecut cu familia, cel petrecut în afacere și educația ta, care știu că e foarte importantă pentru tine?

Toate elementele mai sus menționate sunt foarte importante și ar fi ideal sa fie în echilibru. În general, știu perioadele din zi în care am familia și copiii aproape, iar atunci încerc sa le dedic timpul și implicarea mea în tot felul de activități. 
În restul timpului prioritizez acțiunile și proiectele pe care le am în desfășurare pe zona de SEO, iar în timpul rămas să mă împart intre a citi cărți și a urmări cursuri online de marketing, vânzări, antreprenoriat, educație financiară, parenting și altele.  

8. În ce condiții te-ai întoarce ca angajat ?

Valoarea mea nr. 1 este educația. Dacă voi găsi un post din care știu ca voi avea de învățat, cu siguranță îl voi lua în considerare. 

9. Ce sfaturi ai pentru tinerii care vor sa se îndrepte înspre SEO/IT ?

Nișați-vă! Consider ca sunt prea multe firme/persoane în Romania care știu sa facă de toate și vând servicii de proastă calitate. Alegeți ceea ce vă place să faceți și faceți acel lucru dând 200% – 300 %, iar rezultatele se vor vedea. 

10. Ce sfaturi ai pentru mămicile care vor sa se îndrepte înspre zona de antreprenoriat ?

Educați-vă! Învățați cât mai multe despre vânzări, marketing, gestionarea unei firme, înainte de a deschide firma și continuați să vă educați în mod continuu, doar asa vă puteți crește eficient afacerea.