Week-end în Bucovina!

Week-end în Bucovina cu cazare în Casa Strabunicului! Casele de pe vremuri sunt făcute din povești. Așa e și Casa Străbunicului, este clădită din multe povești și tradiții, care au dăinuit de-a lungul timpului începând din anul 1897.
Detalii
Începe:
15 august 2020
Se încheie:
16 august 2020
Ziua 1
08:00
22.00
Ziua 2
08:00
19:00
Locul:
Pârteștii de Sus, Suceava
FACILITATOR
Everyn Anima Holidays
office@everyn.eu
ORGANIZATOR
Everyn - Anima Holidays

Descrierea evenimentului:

Ziua 1 | Iași – Cetatea de Scaun a Sucevei - Ceramica de la Marginea - Muzeul Ouălor Lucia Condrea – Mănăstirea Voronet - Humor

Cetatea de Scaun: explorăm vechea cetate a Sucevei, reşedinţa atâtor domnitori ai Moldovei, restaurată şi îmbogăţită cu spaţii expoziţionale de excepţie ce ne transportă cu imaginaţia în vremuri de mult apuse.
Ceramica de Marginea este deja o marca binecunoscuta in intreaga lume. In Marginea inceputul olaritului este stabilit de catre istorici in jurul anului 1500. Olaritul a aparut ca o necesitate a oamenilor de a stoca produsele obtinute. Vasele din lut ars au contribuit la dezvoltarea societatii primitive prin posibilitatea stocarii alimentelor si a prepararii acestora. Imaginati-va bucataria sau camara dumneavoastra fara aceste obiecte cotidiene.
Muzeul Oualor Lucia Condrea din Moldovița este cel mai mare muzeu cu oua decorate din lume, cuprinzând peste 11 000 de exponate aranjate in 106 vitrine. Aceste exponate reprezintă lucrări unicate ale Luciei Condrea, colecția de ouă încondeiate foarte vechi din satele locuite de etnia huțulă ( Moldovița, Ciumârna, Breaza, Izvoarele Sucevei, Ulma, Brodina, Moldova, Sulița) și colecția internaționala alcătuită din exponate primite de la creatori din 56 de țări recunoscute în lume ca fiind țări cu tradiție în acest domeniu al artei.
Mănăstirea Voroneţ, „Capelă Sixtină a Orientului”, este pictată în întregime şi la exterior cu icoane şi scene ilustrative din Sfânta Scriptură. Pictarea zidurilor exterioare, din temelie până la streaşină, este o lucrare ce a dat edificiului o mare strălucire. Culoarea predominantă a frescelor este inconfundabilul „albastru de Voroneţ”, considerat de specialiştii în arte plastice ca unic în lume şi comparat cu roşul lui Rubens sau verdele lui Veronese.

Ziua 2 | Humor - Cacica – Muzeul Apelor Falticeni – Iasi

Servim micul dejun, după care ne îndreptăm spre:
Mina de sare Cacica apare ca obiectiv încă de la mijlocul sec. al XIX-lea, pe un traseu scurt care s-a păstrat până astăzi şi cuprinde: micromuzeul din clădirea puţului de extracţie, capela ecumenică aflată la 26 m adâncime, galeria piticilor, lacul sărat, sala de dans şi muzeul utilajelor.
Muzeul Apelor: colecţia academicianului explorator Mihai Băcescu (forme de viaţă marină conservate), diorame (cu regiunile hidrografice ale ţării), acvarii (cu o bogată faună de apă dulce şi sărată, numeroase specii de peşti, crustacee, moluşte etc.), prezentarea faunei şi florei râurilor României, a Mării Negre şi a oceanelor planetei, „Globul pământesc unicat” cu relieful uscatului şi al oceanelor reprezentat cu precizie milimetrică

Tarif cazare / persoana 250 lei / persoana
Tarif transport / persoana * optional * din Iasi 50 lei / persoana (grup 20)

Tariful include:
 1 noapte de cazare in structură locală
 1 cina

Tariful nu include:
 intrarile la obiective
 orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
 orice servicii suplimentare cauzate de forta majora .

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE