Pelerinaj de Nașterea Maicii Domnului – 8 septembrie Vorona

SEZON 2020 Experiențe la 360° pentru “a trăi” teritoriul Văii Siretului Descoperim natura armonioasă cu dulci coline scăldate de Siret Gastronomie moldovenească autentică Aventuri tradiționale și imersiune totală într-un lume arhaică
Detalii
Data:
8 septembrie 2020
Orele:
06:00
20:00
Locul:
Vorona, România
FACILITATOR
SC ANIMA HOLIDAYS SRL
animaholidays@gmail.com
ORGANIZATOR
EVERYN

Descrierea evenimentului:

Ziua 1 | Iași – Vorona, Botoșani - Iași.
Mănăstirea Vorona. Denumirea mănăstirii vine de la pârâul Vorona, consemnat într-o carte domnească din 16 noiembrie 1433. La începutul secolului XVII, câţiva călugări au ridicat o bisericuţă din lemn cu hramul Naşterea Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu. Peste un secol, familii de boieri moldoveni ca Liteanu, Jora, Panaite, Balş, Vârnav, Catargi, Basota, Miclescu, Beldiman, Cananau, Mavrocordat, Donici, Şuţu, Crupenschi, Holban, precum şi Arhimandritul Rafail, au contribuit la înflorirea Voronei, care a dobândit faimă în istoria monahismului şi ortodoxiei.

Sihăstria Vorona Icoana de la Sihăstria Voronei este considerată a fi făcătoare de minuni. Pentru prima dată în iconografia românească, Fecioara este reprezentată ținându-și Fiul de mână, și nu în brațe. Pictura nu a fost restaurată niciodată, dar se păstrează în stare perfectă. Călugării spun că este făcătoare de minuni, deoarece din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi adevărate.

Icoana a fost pictată în anul 1875, în urma unei revelații avute de unul dintre călugări. Ea simbolizează intrarea Fecioarei în templu, de mână cu Fiul Său, Pruncul Iisus. Un lucru deosebit în ceea ce privește icoana este acela că din orice colț al schitului admiri icoana ai senzația că Maica Domnului te privește direct în ochi.
Această reprezentare are și un caracter revelator. Când o mamă își ține fiul de mână, transmite grija pe care i-o poartă pruncului său. Fiul își pune toată încrederea în ea, iar mama îi călăuzește pașii. Astfel, această icoană arată de ce Maica Domnului este „mai cinstită decât Heruvimii și mai slăvită decât serafimii”, deoarece este cea care a călăuzit pașii „Celui ce poartă de grijă la toată făptura”.

Program Ziua 1:
Iași – Biserica Vorona – Sihastria Vorona - Iași
06.00 Plecare de la Iași, Palatul Culturii
09.30 Slujbă in Biserica cu hramul Nașterii Maicii Domnului
12.00 Prânz local
13.00 Cântec și joc tradițional, balci local, targ local
16.00 Sihastria Vorona
18.00 Plecare către Iași

Tarife: 170 lei / persoana / grup de 30 persoane. Pentru un număr mai mic, tariful se recalculează.
Tariful include:
- prânz cu produse locale
- ghid local
- transport cu autocarul
Tariful nu include:
- intrare la obiective
- orice alte servicii solicitate de turiști, dar nespecificate in program
- orice servicii suplimentare cauzate de forță majoră (ex cheltuielile apărute ca urmare a prelungirii sejurului cauzat de vremea rea)
Informații suplimentare:
Pentru orice activitate organizată de ANIMA HOLIDAYS – EVERYN beneficiați de consultanță gratuită, astfel încât să aveți parte de cele mai reușite experiențe de călătorie și vacanță.
Detalii de plată: 100 % la rezervare fermă.
Programul poate suferi modificari în funcție de numarul de participanți, de condițiile atmosferice, și de alte evenimente de care nu suntem responsabili și care nu pot fi prevazute la momentul realizării excursiei, fără a afecta însă calitatea evenimentului.

Copyright ©2016-2020 MAMPRENOARE