Dorela Iepan - Coach Emoțional, autor

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?

Sunt Dorela Iepan, sunt din vestul României, dar în prezent locuiesc în Franța. Sunt Coach Emoțional, Practician Certificat în Codul Emoțiilor (The Emotion Code) și autoarea cărții "Relația Perfectă - 28 de zile spre iubire", disponibilă în română și engleză (în curând franceză și italiană).

Când ți-a venit ideea acestei afaceri? A fost un vis mai vechi sau o oportunitate de moment?

Cred că ideea a fost întotdeauna în inima mea, să spunem că era acolo o sămânță în așteptarea momentului potrivit să rodească. Oportunitatea a venit în timpul pandemiei, pentru că am înțeles cât de mult pot contribui la starea de bine a celor cu care interacționez.

Ai avut nevoie de finanțare pentru proiectul tău sau ai pornit afacerea cu fondurile proprii?

În viața am pornit cu gândul că vreau să fac totul doar cu ceea ce îmi permit singură. Am trecut prin anumite experiențe în trecut care m-au determinat să mă încred în mine și să mă întind sub plapuma mea. Chiar dacă sunt multe organisme care oferă ajutor start-up-urilor, am construit pas cu pas proiectul cu fondurile proprii.

Ce produse și servicii oferi și cine sunt clienții tăi?

Primul produs este cartea, aceasta fiind disponibilă în format fizic și electronic, în limba română și engleză. Ea vine însoțită de caietul de exerciții, pentru a motiva deplin cititorii să pună în practică sfaturile primite. Cartea este scrisă pentru femeile ce doresc să transforme complet relația de cuplu, astfel încât să aibă parte de iubire și romantism chiar mai frumos decât la începutul relației. A doua indicație o dau femeilor care nu sunt încă într-o relație de cuplu, explicându-le că e mai important să intre într-o relație exact așa cum își doresc, decât să încerce să o repare pe parcurs. Bărbații care au citit cartea mi-au lăsat testimoniale incredibile și mărturii prin care își doreau ca toate femeile să citească această carte pentru a avea relațiile dorite. Ofer sesiuni individuale de terapie, coaching și codul emoțiilor. Aceste sesiuni sunt adaptate la nevoile clienților și stabilite în momentul programării întâlnirilor. Acestea sunt servicii punctuale, chiar dacă se desfășoară în mai multe întâlniri. Ofer ateliere de grup, gratuite sau contra cost. Tematica atelierelor variază, dar ca și tematică principală acestea sunt destinate relațiilor de cuplu. Ca și tehnici aplicate în cadrul atelierelor alternez EFT (Emotional Freedom Techniques), Codul Emoțiilor (The Emotion Code), Meditații de relaxare, Sistemul Șlefuitorului de Diamante (Diamond Cutter System). Alte produse din portofoliu sunt programele individuale pe durată de 6 luni, programe de mastermind (Manifestă Relația Perfectă), challengeuri. Pentru cei care nu mă cunosc, am creat un canal de youtube dorelaiepan, unde am prezentat tehnicile folosite, am adăugat diverse podcasturi la care am participat și două programe. Un program în franceză (după cartea "Magia" scrisă de Rhonda Byrne) și unul în română ("Drumul spre sănătate").

Cu ce vii tu diferit pe piață? Care este diferența majoră dintre oferta ta și concurență?

Programul meu este unic, întrucât îmbin tehnicile cunoscute într-o manieră unică. Pornind de la Sistemul Semințelor (Sistemul Șlefuitorului de Diamante) am pus accent pe a oferi maxim de valoare înainte ca o persoană să decidă să investească în sprijinul pe care eu pot să i-l ofer. Combinația EFT cu TCE (The Emotion Code) este o abordare unică. Aceste tehnici energetice contribuie la eliberarea emoțională. Iar în final, toate tehnicile se combină pentru a oferi un echilibru. Dacă tot am pomenit de semințe, îl voi detalia astfel: într-o grădină dacă doar smulgi buruienile și nu plantezi nimic în loc, te vei trezi cu un peisaj sterp, nu ai nimic pentru ce să te bucuri și ești doar în căutare de buruieni. Pe de altă parte, într-o grădină în care refuzi să vezi buruienile și te încăpățânezi să plantezi flori, nu vei reuși niciodată să vezi grădina înflorind, întrucât buruienile nu vor permite florilor să crească. Soluția este să îngrijești grădina curățând-o de buruieni și plantând florile pe care dorești să le vezi. Așa lucrez eu și așa îmi ajut și clienții.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor? La cât timp de la lansarea afacerii ai simțit asta?

Deși este o realizare mică, faptul că am avut clienți în prima lună a fost un start ce mi-a dat curaj să merg mai departe. O altă satisfacție a fost aceea de a fi autor de carte la câteva luni după începerea businessului meu.

Ce faci în momentele grele ca să te remontezi? Ce te motivează să mergi mai departe?

De câte ori sunt jos cu moralul (da da, mi se întâmplă și mie), primesc mesaje de recunoștință de la diverse persoane pentru felul în care i-am ajutat. Îmi încarc automat bateriile motivației și instant îmi revin.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză și ce ai învățat din ea?

Eu am deschis afacerea în plină pandemie, această perioadă contribuie la succesul meu. Am avut un gând în minte: "cele mai trainice businessuri apar în perioadele cele mai tulburi", astfel mi-am dorit să construiesc un business de succes.

Cum reușești să faci față multiplelor roluri pe care le ai (femeie, antreprenor, partenera de viață, fiică, colegă, mamă etc..)? Care este secretul tău?

Întrebarea pentru mine ar fi dacă eu fac față tuturor rolurilor pe care le am, pentru că mi-aș dori să fac mult mai mult decât ce fac în prezent. Îmi încep ziua oferindu-mi timp mie. Primele ore ale fiecărei zile îmi sunt oferite mie. Mă trezesc în jurul orei 5 (în vacanță m-am trezit și eu mai târziu, cel mult la ora 6:30) și până la ora 7:30 mă ocup de mine (sport, meditație, journaling, citit, yoga, etc). Sunt atentă la alimentația mea (după o viață întreagă de luptă cu kilogramele). Combin activitățile pentru a simți că am investit timpul în mod corect pentru mine: de exemplu, merg la cumpărături cu copiii pe jos; astfel fac plimbare, petrec timp cu copiii și am și cumpărături - bonus, copiii învață că există NU la dorințele lor, fac alegeri la cumpărături etc. Petrec timp de calitate cu soțul, adică povestim, ne uităm la filme sau ieșim în natură împreună. În ce privește activitatea de antreprenor, am realizat că nu le pot face toate deodată, așa că îmi programez timp pentru diverse activități pe care pot să le respect.

Ce planuri ai pentru viitor?

Planul numărul 1 este să vând peste un milion de exemplare din cartea Relația Perfectă.

Ce sfaturi ai da femeilor care se tem să facă pasul spre antreprenoriat?

Să caute mentorii potriviți: cei care au același business sau similar, cei care știu să conducă afaceri, cei care construiesc imagini etc. Fiecare aspect al afacerii are nevoie să fie ghidat de un mentor, astfel se asigură o creștere accelerată. Să colaboreze cu concurența - împreună mergem mai departe. Să își asculte corpul - acel nod în stomac sau acei fluturi în stomac ne vorbesc clar (haideți să îi ascultăm ce au să ne spună).

Copyright @2016 - 2023 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu