Black Friday este o ocazie excelentă să faci achiziții inteligente. Poate fi o ocazie excelentă să economisești bani, în timp ce înveți să faci bani.

Pe vremea când eram angajată la corporație și banii veneau cu regularitate în data de 3 a lunii, primul meu gând era să fug la mall. Ce reduceri? Ce Black Friday? Cine avea răbdare să scadă prețurile? Problema este că nu mă opream la o singură achiziție, pentru că aproape întotdeauna dacă îți iei o pereche de cizme, îți trebuie musai și poșetă asortată, apoi vezi că parcă paltonul nu se mai potrivește și, dacă tot ți-ai luat palton nou, la super-preț, merge și o eșarfă și…aww…ce mănuși drăguțe…Merg cu poșeta, nu-i așa?

Și uite-așa se ducea o mare parte din salariu încă din prima zi, iar in 3 zile venea și regretul, dar era deja tardiv.

De când sunt antreprenor, prima lecție pe care am învățat-o a fost răbdarea. Am redus la maxim cumpărăturile impulsive și am crescut foarte mult investițiile în mine și în afacerea mea. Pentru că bugetul pentru cumpărături personale era limitat, am învățat să aștept reducerile și să urmăresc ofertele speciale.

Ajunsă în Belgia, am văzut că oamenii de aici gândesc diferit. Știu foarte clar care este diferența dintre cheltuială și investiție, asa că nu trebuie să te miri când vezi vile de sute de mii de euro care au parcate în față Dacii Sandero sau Duster. Casa e investiție, în Belgia prețul la case este stabil, iar închirierea unei case este reglementată prin lege. Decât să îți iei o mașină scumpă (a cărei valoare scade zilnic), mai bine mai investești într-un apartament a cărui valoare rămâne constantă și îl închiriezi.

Șocul mare a fost să văd oameni nu venituri de peste 5.000 euro/lună care fac cumpărături în Germania, unde prețurile sunt mult mai mici. De ce să dai 200 euro pe un coș cu alimente în Belgia când poți da 100 euro la 30 km distanță și 100 o pui în cont, lângă celelalte economii?

După aproape 5 ani de antreprenoriat și 2 ani de locuit în Belgia, acum, dacă ar fi să aleg între un curs care îmi va permite să fac mai mulți bani și o pereche de cizme drăguțe, prefer cursul întâi, ca apoi să îmi pot permite și cizme, și poșeta asortată și paltonul, și eșarfa. Prefer să învestesc întâi și apoi să cheltuiesc profitul rezultat din investiție.

 

Pentru cei care vor să facă mai mulți bani, am pregătit o super-ofertă de Black Friday: 2 cursuri absolut obligatorii pentru cei care vor să treacă la nivelul superior de venit, la prețul unui singur curs.

 

Este vorba despre un curs în care învățăm cum să facem Parteneriate de Succes și un curs de Personal Branding.

Fiecare curs are valoarea de 490 lei/persoană, DOAR în ziua de vineri, 15 noiembrie, le poți cumpăra pe ambele la prețul unuia singur. Economisești astfel, 490 lei!!

În primul curs, care durează o zi și are loc în 12 decembrie în București și în 20 ianuarie la Cluj-Napoca, învățăm să vindem B2B, adică companiilor. Ca freelancer sau antreprenor e greu să supraviețuiești fără câteva parteneriate care să îți ofere siguranța unui venit lunar, însă puțini știu să își prezinte oferta firmelor mari. În acest curs, învățăm să ne concepem o prezentare profesionistă a ofertei noastre și să o susținem în fața oricui. Astfel, vom fi pregătiți pentru orice moment în care am avea șansa să facem o prezentare și să batem palma cu un partener serios.

Cel de-al doilea curs, de Personal Branding, care durează tot o zi și se desfășoară în 14 decembrie la București și în 22 ianuarie la Cluj-Napoca, învățăm să ne construim o imagine de profesionist care inspiră încredere, astfel încât, după ce am impresionat audiența într-o întâlnire, să susținem această prezentare și cu imaginea noastră profesionistă din online.

Vineri, 15 noiembrie, puteți beneficia de această OFERTĂ SPECIALĂ: ambele cursuri la prețul unuia singur! 

Încheie anul cu 2 achiziții inteligente care îți vor asigura stabilitatea financiară în anul care vine!

 

Alina Bota

Business & Personal Branding Consultant

Fondator & Senior Trainer LevelUp.Vision

Fondator Comunitatea Mamprenoare