Cum poți beneficia la maxim de statutul de membră al Grupului Mamprenoare

Fac parte din câteva sute de grupuri de Facebook în care am intrat la un moment dat pentru ca am avut o nevoie sau am fost invitată să intru de câte o persoană în care aveam încredere. Majoritatea habar nu am ce activitate au pentru că am intrat, nu am postat niciodată, nu am comentat la postari și nu am dat like. Ca urmare, postările lor sunt pierdute în neantul internetului și eu sunt membră, însă nu le văd niciodată.

Văd însă activitatea din grupurile la care postez sau comentez în mod regulat, cum ar fi grupurile de români din diaspora, grupurile orașului în care locuiesc sau unele grupuri de mămici.

Grupul Mamprenoare este un grup în care vorbim despre antreprenoriat feminin, comunicăm despre proiectele comunității, ne dăm sfaturi, este un grup de învățare colaborativă.

Postări în acest grup fac doar membrele platformei mamprenoare.eu, este un beneficiu inclus în abonamentul de membră.

Ca urmare, Grupul Mamprenoare nu este un grup în care intri și dai share la produsele pe care le vinzi pe net, ci este un grup în care dacă nu vezi postările, ești cam degeaba, așa cum sunt și eu în sute de grupuri din care nu am nici un beneficiu.

Am încercat diverse strategii de a activa cât mai multe dintre membrele grupului și de a le îndemna să se conecteze și să comunice între ele și pot să spun cu bucurie că peste 85% din membre sunt active în ultimele 28 de zile.

Începând din luna iunie 2022, inspirată de nevoile doamnelor care participă la programul #BusinessSkills4Women organizat de Asociația Mamprenoare, am schimbat programul grupului pentru a oferi șansa membrelor să se poziționee ca expert în domeniile lor și să își crească vizibilitatea în cadrul grupului.

Mamprenoare este o comunitate în care fiecare femeie este văzută ca o resursă de informații și experiențe, nu un pahar gol care așteaptă să fie umplut cu înțelepciune și informații.

Ca urmare, Grupul are un program zilnic de postări cu tematică la care fiecare membră a grupului poate să contribuie cu informații, sfaturi, recomandări:

 • Luni e prima zi din săptămână, așa că dimineață la prima oră invităm membrele grupului să ne recomande evenimente (organizate de ele sau nu) în care avem șansa să cunoaștem oameni noi, interesanți pentru extinderea rețelei noastre de cunoștinte. Astfel, nu mai căutăm aiurea pe net evenimente interesante, ci ne umplem agenda cu evenimente deja selectate și recomandate.
 • Marți invităm doamnele din grup să ne recomande o mamprenoare cu care a colaborat recent și de serviciile căreia a fost mulțumită. Se pot cere recomandări, noi încurajăm cumpărăturile din comunitate, cu condiția ca antreprenoarea să aibă recomandări bune. Am înlocuit astfel postările de vânzare în care fiecare își prezenta marfa, cu cele de recomandare în care se oferă testimoniale după ce ai cumpărat deja.
 • Miercuri invităm doamnele din grup să ne recomande cărți pe care le-au citit sau cursuri pe care le-au urmat și care le-au ajutat în dezvoltarea afacerii lor. Trainerii și coachii comunității își pot prezenta serviciile și argumenta beneficiile.
 • Joi e momentul să ne punem la curent cu noutățile legislative sau fiscale, e ziua în care specialiștii noștri din domeniu ne aduc noi informații, punem întrebări și cerem recomandări.
 • Vineri e o zi dedicată sănătății și frumuseții, așa că ne vom reaminti că suntem femei în primul rând, că sănătatea noastră este mult mai importantă decât orice alt proiect. Avem în comunitate medici, terapeuți, nutriționiști, kinetoterapeuți, specialiști din domeniul beauty de la care vom afla informații și recomandări.
 • Sâmbătă e o zi dedicată familiei și timpului liber, așa că e ziua în care primim informații și recomandări legate de activități pentru copii, sfaturi de parenting, nutriție, somnul copilului, călătorii, etc..

Cum poți beneficia la maxim de toate aceste resurse?

 1. Alătură-te Grupului Mamprenoare dacă încă nu ești membră.
 2. Simte-te în siguranță să comentezi, să pui intrebări, să oferi și să ceri recomandări specialiștilor din grup.
 3. Dacă este o tematică pe care o stăpânești bine, e domeniul tău, oferă informații și soluții.
 4. Dacă este o tematică interesantă pentru tine dă like postării ca să vezi răspunsurile ulterioare.

Cu cât numele tău apare mai des, cu cât comentariile tale sunt mai valoroase, reputația ta în cadrul grupului crește, iar acest lucru te poate ajuta în dezvoltarea afacerii tale mai mult decât orice postare de vânzare pe un grup în care ești necunoscută.

Cum nu este recomandat să te comporți în orice grup?

 1. Nu faci NICIODATĂ comentarii negative în grup și nu denigrezi pe nimeni, dacă vrei neapărat să îți expui părerea contrară o faci în particular. Acest tip de comentarii atrag automat ștergerea comentariului și excluderea din grup.
 2. Fii o lady în orice împrejurare, nu răspunde la provocări sau răspunde cu eleganță, fii un model pentru comunitate și un reprezentant al afacerii tale.
 3. Comentariile cu greșeli vor fi șterse și persoana care a postat e rugată să reposteze comentariul corectat. Atentie la setările telefonului și recitește comentariul după ce ai postat.

Un grup este ca o scenă pe care ai șansa să te arăți așa cum ești și să câștigi:

 • experiență în a comunica public într-un mediu sigur, unde nu te judecă nimeni
 •  încredere în tine și în proiectele tale
 • sprijin și vizibilitate din partea unei comunități care este în afara cercului tău restrâns de cunoștinte.

Profită de șansa care ți se oferă gratuit și construiește-ți o reputație solidă!

Alina Bota

Fondator Mamprenoare

Administrator Grupul Mamprenoare

Președinte Asociația Mamprenoare

Copyright @2016 - 2023 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu