Cum ieșim din online și cum ne mutăm afacerile în offline

Felicitări, doamnă antreprenor! Te felicit pentru reușitele, străduințele și perseverența din ultimii doi ani. Pentru fiecare dintre noi a fost o provocare, iar această experiență cu siguranță ne-a adus în atenție o diversitate de lecții, atât pe plan personal cât și profesional. 

S-a dovedit că extinderea strategiilor online a avut un impact puternic în comunicarea conținutului brandurilor, în perioada care a trecut, și a oferit flexibilitate în alegerea audienței și în cele din urmă a introdus noi moduri de a face afaceri. Ne-a forțat să ne dublăm fluxul de prezență live de înaltă calitate și ne-a permis să experimentăm cu diferite platforme și formate.

Acum că ne-am pus la punct profilele și paginile în online, am făcut webinarii și prezentări pe zoom, e timpul să facem din nou pasul și spre offline. Da, au reînceput evenimentele, târgurile și întâlnirile de business și networking.

Cum ne revitalizăm brandul și ce acțiuni e nevoie să facem?

Afacerile au nevoie să învețe și să experimenteze prin diferite abordări pentru a aduce în față ideile care sunt eficiente. Adaptabilitatea și agilitatea sunt două dintre cele mai importante calități pe care e nevoie să le aibă antreprenorii atunci când navighează printre noi strategii.

Cu toate că instrumentele online rămân active pentru a ne face brandul vizibil, se cere ieșirea brandurilor în offline. În funcție de specificul fiecărui business, se pot lua o serie de decizii strategice pentru a comunica despre serviciile și produsele tale și offline. Pe baza experienței mele de Marketing Strategist și Specialist, îți voi propune câteva idei pe care poți să le iei în considerare în stabilirea strategiei de business, marketing și comunicare, în lunile care urmează.

Participă la conferințe, târguri de profil

Evenimentele de acest gen adună sute sau chiar mii de oameni, din aria locală de potențiali clienți dar nu numai. Pe lângă prezentarea produselor, este modalitatea prin care consumatorii cunosc echipa sau “omul” din spatele brandului, iar această experiență are un impact rapid în luarea deciziei de cumpărare. 

Dacă pentru profil tău nu se organizează un târg sau o conferință în zonă, atunci te încurajez să te ocupi tu de organizarea unuia. Fă un plan, adună oameni din comunitățile unde activezi și experimentează.

Broșuri, cărți de vizită, cataloage, reviste, ambalare

Materialele de marketing fizice sunt în ultima perioadă subestimate, însă suportul de acest gen este un instrument offline important. Resursele de genul acesta sunt potrivite pentru construirea recunoașterii brandului, dar au și alte beneficii. 

Spre exemplu, se pot expedia fluturași alături de comenzile clienților, oferindu-le reduceri și motive în plus pentru pentru a face cumpărături recurente. Sau, în cazul serviciilor, se pot utiliza cărți de vizită pentru a furniza câteva informații despre acestea alături de datele de contact. Pentru un impact personal și mai mare, recomand ca în designul cărților de vizită să fie adăugat un cod QR și o poză. 

Aspectul contează în lumea afacerilor, iar crearea unui ambalaj corespunzător va prezenta produsele tale ca fiind premium și le va oferi totodată clienților ceva prin care să-și amintească de brandul tău.

Implicare în comunitatea locală

Există acum mai multă presiune ca niciodată pentru un brand să fie un element pozitiv al comunității locale. Clienții doresc să facă achiziții de la companii care sunt etice și cu acestea vor clădi relații bazate pe încredere, pe termen lung. Atenție însă cu ce tipuri de campanii vă asociați brandul, astfel încât să coincidă cu valorile companiei.

Oportunitate de Public Speaking

Marketingul modern înseamnă mult mai mult decât a convinge oamenii să cumpere produsele sau serviciile tale iar clienții se vor aștepta ca tu să-ți demonstrezi expertiza, arătând că știi despre produsele pe care le vinzi, oferindu-le astfel mai multe motive să aibă încredere în tine. Există o mulțime de evenimente diferite unde poți susține o prezentare, de la zilele porților deschise la universități sau școli, până la evenimente caritabile locale sau naționale. Alege care ți se potrivește cel mai bine din punct de vedere al audienței care participă.

În speranța că odată aplicate, aceste sfaturi îți vor aduce mulțumiri personale și financiare, haide ca împreună să ne păstrăm valorile și să ne susținem necondiționat, online și offline.

Îți stau la dispoziție cu următoarele servicii: strategie și Social Media Management, Copywriting și Storytelling, editoriale și campanii PR, Creație și Design Grafic.

www.aztecconsulting.ro

contact@aztecconsulting.ro

+40 741 97 33 05

Copyright @2016 - 2024 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu