Cand pasiunea, increderea si emotia sunt mai puternice decat parerile celor din jur, poti face orice, oricand si oriunde

De ce spun asta? Pentru ca mi-am implinit vocatia in ciuda tuturor piedicilor si carcarcotelilor celor din jurul meu.

Sunt o persoana foarte activa de felul meu si, cand am devenit mama, mi-am dat seama ca nu ma puteam opri doar la cresterea a doi copii, ci ca as putea sa fac si eu ceva pentru a aduce un venit in plus familiei. Ma gandeam cum ma voi descurca cu ei dupa ce ma voi intoarce la locul de munca si ma framantau aceste ganduri la care nu gaseam inca raspuns.

Pentru ca imi placea sa croiesc si sa cos diferite lucrusoare, am inceput sa pregatesc si copiilor mei (baiat si fetita), diferite produse: bentite, papioane, caciuli, produse de care aveau ei nevoie. Eram foarte incantata de rezultate si activitatea ma relaxa.

De aici si pana sa pregatesc pentru vanzare, nu a fost decat un pas, pentru ca produsele mele erau (sunt si acum) apreciate si dorite de tot mai multe persoane din jurul meu, ceea ce ma entuziasma foarte mult.

Acest lucru m-a impins sa creez in continuare diferite modele, accesorii pentru diverse ocazii, atat pentru copii cat si pentru adulti. Unele persoane din jurul meu incercau sa ma sfatuiasca sa-mi caut un job din care sa am un venit sigur, insa parerile pozitive ale clientilor ma faceau sa merg mai departe.

Unele persoane se intrebau  unde, cand, cum lucrez avand si cei doi copii?

Ei bine, dupa ce adormeau copiii de amiaza, eu imi puneam in aplicare ideile la care ma gandeam, ma asezam la birou si coseam produsele croite inainte cu o zi sau cu o seara sau cand apucam sa le croiesc.

Daca nu terminam, continuam noaptea pana la 2-3 dimineata. La inceput, transformasem biroul in masa de lucru. Treptat, am golit un dulap si am inghesuit hainele intr-altul pentru a face loc materialelor si accesoriilor noi achizitionate.

Cand venea iarna, aveam nevoie de materiale groase, care necesitau loc mai mult, asa le-am lasat biroul, le-am cladit acolo si m-am mutat in bucatarie cu cusutul. In 2015 am achizitionat doua masini de cusut industriale si le-am depozitat in dormitor…

Lucram doar la comanda, dar cand aveam ocazia, participam si la unele targuri sau evenimente pentru a prezenta o parte din produsele confectionate de mine. Produsele pregatite trebuiau depozitate undeva, le-am facut si lor loc, in lateralul unui dulap si langa frigider. Sotul zicea ca parca nu mai are nici aer in casa. Vorbim totusi despre un apartament de bloc de 42 mp!

Ma gandeam tot mai des la ce zicea sotul meu, de aceea in martie 2017, am facut inca un pas spre dezvoltarea micii afaceri: am inchiriat un spatiu pentru a aranja un atelier DOAR AL MEU, DOAR PENTRU MINE! Evident ca s-au strecurat si piticii mei cu diferite jucarii, si-au pregatit coltul lor, insa stiindu-i alaturi de mine pot lucra linistita.

Cu bucuria visului implinit, dupa 4 ani de lucrat acasa, mi-am aranjat zona unde croiesc, zona unde cos, zona unde depozitez materialele si am pregatit si o zona unde expun unele produse ramase pe stoc dupa participarea la targuri.

Desi nu e amenajat perfect, ma bucur ca am reusit sa fac inca un pas pentru dezvoltarea pasiunii mele si imi pot invita clientele la atelier pentru a le prezenta materialele pentru realizarea comenzilor dorite sau pentru a vedea/proba unele modele de pe stoc.

Cum spuneam la inceput, faptul ca nu ai initial un spatiu in care sa te desfasori nu este un impediment. Trebuie doar sa faci pasi mici inspre afacerea pe care ti-o doresti si sa nu renunti niciodata!

Adriana Boncian

L’Atelier Adriana Boncian