Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezintă

Ramona Gomboș, RGQ Consulting

Platforma mamprenoare.eu adună la un loc afaceri din toate domeniile și din toate colțurile țării. Prin intermediul acestor interviuri dorim să vă prezentăm antreprenorul care stă în spatele afacerii cu ideile, satisfacțiile, dar și provocările sale, mai ales în această perioadă de criză.

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?

Sunt Ramona Gomboș din Cluj Napoca. Afacerea mea este RGQ Consulting firmă de consultanță în optimizarea proceselor, excelență operațională și ISO 9001.

Cum ți-a venit ideea acestei afaceri?

După mai bine de 13 ani de corporație, am decis să merg pe acest drum atât din dorința de a ajuta organizațiile românești cât și din dorința de a avea un program flexibil, de a putea îmbina viața de familie cu a face ceea ce îmi place.

Ce produse și servicii oferi și cui te adresezi?

Serviciile mele sunt de consultanță "în house" privind optimizarea proceselor, standardizare, implementarea metodologiei Lean și ISO 9001. Mă adresez în special companiilor cu peste 15 angajați, indiferent dacă activează în domeniul producției sau a serviciilor. Sunt multe organizații care, odată ce încep să se dezvolte și să crească o fac într-un mod nestructurat și ajung în situația în care nu sunt responsabilități bine definite, angajațîi sunt frustrați iar productivitatea este scăzută. De aceea standardizarea proceselor, definirea clară a responsabilităților, a modului de lucru a cerințelor și așteptărilor sunt procese care stau la baza gândirii Lean și care ajută organizațiile să crească într-un mod sănătos, să aibă angajați implicați și motivați și implicit să își reducă costurile și să crească productivitatea.

Cu ce vii tu diferit pe piață?

Multe organizații au sisteme separat implementate unul pentru ISO 9001 și un sistem Lean, ceea ce înseamnă efort și costuri duble. De aceea seviciile mele îmbină cerințele standardului ISO 9001 cu un mod le lucru și leadership Lean. Mai mult soluțiile oferite sunt dezvoltate pentru organizația respectivă, adaptate nevoilor interne și specificului fiecărei organizații.

Principalele etape ale procesului de consultanță sunt:

  1. Evaluare - Află unde se situează afacerea ta azi, față de potențialul ei și care sunt zonele/procesele care trebuie îmbunătățite
  2. Educare – Educarea personalului (de la managementul de vârf la operatori) și managementul schimbării sunt absolut necesare pentru a avea rezultate sustenabile pe termen lung. Implementare – Soluțiile oferite sunt personalizate, în funcție de nevoile afacerii. Implementarea se face gradual, cu suportul și îndrumarea noastră.
  3. Monitorizare – Drumul spre Lean nu se termină odată cu implementarea proiectelor. Acesta continuă prin monitorizarea, optimizare și îmbunătățire continuă. Noi vom fi alături de tine pentru a te ajuta cu sfaturi și îndumări.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor?

Cea mai mare satisfacție vine din partea clienților, când aceștia sunt mulțumiți de serviciile oferite și descoperă beneficiile metodelor implementate, când reușim să reducem costurile cu 20- 30 %. Când împreună reușim să optimizăm un proces sau să organizăm mai bine un loc de muncă.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză?

În perioada de criză multe organizațîi și-au suspendat activitatea, așa că pentru mine cea mai mare provocare a fost să rămân conectată cu clienții (mulți nu sunt obișnuiți să lucreze on line) și să reușim astfel să continuăm cu programele începute.

Ce ai făcut diferit în această perioadă de criză?

Am încercat să comunic mai mult cu clienții mei, să încerc să îi ajut acolo unde aveau nevoie.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Mamprenoare este o comunitate de femei experimentate, puternice care au dovedit că împreună putem reuși, chiar și în situații mai puțin favorabile. Împreună suntem mai puternice iar ajutorul reciproc oferit în această perioadă și relațiile care s-au închegat au transformat comunitatea într-una mai stabilă și au scos la suprafață valorile comunitățîi.

Sunt mândră că sunt mamprenoare.

Mamprenoare.eu își propune să reunească într-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare și networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate în mod profesionist și pot fi găsite ușor după domeniul de activitate sau localitate.
Copyright @2016 - 2024 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu