Antreprenoarele de pe platforma mamprenoare.eu se prezintă

Iuliana Sosu, Joli Bebe

Platforma mamprenoare.eu adună la un loc afaceri din toate domeniile și din toate colțurile țării. Prin intermediul acestor interviuri dorim să vă prezentăm antreprenorul care stă în spatele afacerii cu ideile, satisfacțiile, dar și provocările sale, mai ales în această perioadă de criză.

Cum te numești, de unde ești și ce afacere ai?

Iuliana Șoșu aka Meșterul de perne - din Iași. Afacerea mea se numește Joli Bebe.

Cum ți-a venit ideea acestei afaceri?

Ideea acestei afaceri nu-i a mea. Să zicem că e preluată. De la soțul meu. Am prins-o din zbor și am dezvoltat-o. Ciudat, nu? Pentru că el este inginer iar produsele mele erau destinate exclusiv femeilor.

Ce produse și servicii oferi și cui te adresezi?

Femeilor, dar nu oricăror femei! Celor mai frumoase și mai mândre dintre ele! Am început, acum 11 ani (2009) să produc primele perne pentru gravide din România. Și le-am tot produs în sufragerie până când a venit primul, apoi al doilea copil, apoi m-am întors la un job corporate la care mergeam de 5 ani. În 2015 a fost momentul ăla în care, pardon, mi-am băgat picioarele-n corporație și am intrat cu totul în antreprenoriat. Cu doi copiii mici, multe frici, cu lipsa încurajărilor familiei și a educației financiare. De atunci gama de produse destinate familiei s-a tot lărgit, evident, în ritmul creșterii copiilor mei.

Cu ce vii tu diferit pe piață?

Cu excepția faptului că am brevetat 3 produse la nivel european (babynestul complet detașabil și 2 perne antihemoroizi), nu am inventat roata. Am mers pe liniile clasice și nevoile de bază însă am făcut marea diferență la detalii. Am adăugat utilități în plus, am comunicat asta, am livrat o calitate ridicată, nu am făcut rabat la preț decât de Black Friday și am pus accent pe comunicarea cu cliențîi mei care revin și mă recomandă.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta ca antreprenor?

Cea mai mare satisfacție… hm… sunt mai multe, destul de importante: clienții care mă sună și spun ceva de genul: Știi, am comandat acu 6 ani o pernă de la tine și suntem nedespărțiți în continuare de ea, mai vrem o husă și încă ceva, etc. Sau pozele cu copiii în baby-nesturi, cu pernele legate de ei, copii pe care practic i-am legănat din burtică și care hop!, îi vezi deja peste 3,4,6 ani sau mai bine, cu frăți, în baldachinele mele, cu pernele mele care acum sunt doar ale lor, în brațe. Pentru asta simți că merită să vii dimineața la atelier! Apoi mai sunt fetele mele și atmosfera de la atelier. Sinceră să fiu, parcă niciunde nu e mai bună cafeaua ca acolo, cu toatele. Suntem ca o familie. Probabil și pentru că suntem doar șase.

Care a fost cea mai mare provocare a ta în această perioadă de criză?

Cea mai dureroasă provocare fost legată de atitudinea oamenilor. Cred că am fost prima din țară care am început să fac mășți. Și am fost și foarte mediatizată pentru că acest tip de știre avea un potețial de audiență maxim la mijlocul lui martie. Ciber-bulling-ul și doza de hate fără curajul de a fi privită în ochi au atins cote inimaginabile pentru mine, care nu am vrut să supăr sau să deranjez niciodată pe nimeni. Am fost acuzată că voi fi responsabilă de moartea oamenilor care vor purta măștile mele. Ca, peste două săptămâni, să le comande tot de la mine. Pe de o parte înțeleg această atitudine generată de o panică și frici generalizate care au anulat mult din rațiunea, iubirea și cumpătarea oamenilor.

Ce ai făcut diferit în această perioadă de criză?

În perioada asta am făcut ceea ce ar face orice individ din specia lui care vrea să supraviețuiască, indiferent de condiții: M-AM ADAPTAT.

Ce mesaj ai pentru mamprenoare?

Mesajul meu, oricât de scolastic, funny sau absolut idiot ar fi, poate să treacă pe lângă urechile tale sau poate să-ți dea imboldul care să te propulseze. Pentru că nu vrea să-mi asigur chiar toate laudele (glumesc!), aș vrea să-l parafrazez pe Darwin: nu e musai să fii cel mai puternic sau cel mai inteligent pentru a supraviețui. Este vorba doar despre flexibilitate și abilitatea de ADAPTARE! Vă mulțumesc pentru că sunteți o comunitate fantastică din care sunt mândră că fac parte și mulțumesc în special Alinei Bota care a avut o contribuție majoră în multe etape ale creșterii mele.

Cu mult respect și drag, a voastră, Iuliana Șosu

Mamprenoare.eu își propune să reunească într-un singur loc afacerile femeilor antreprenor din Romania pentru a le oferi branding, promovare și networking online. Prin intermediul platformei, afacerile sunt prezentate în mod profesionist și pot fi găsite ușor după domeniul de activitate sau localitate.
Copyright @2016 - 2023 MAMPRENOARE.EU
Share
crossmenu